Winkelwagen

Creëer een romantische sfeer in huis

Creëer een romantische sfeer in huis

Hoe creëer je de ideale sfeer voor Valentijnsdag?

Wil je een romantische sfeer creëren, maar weet je niet goed hoe? Lees dan verder. Romantiek is een totaalgebeuren. Alles moet kloppen: de juiste muziek, de juiste hapjes, de perfecte ambiance en natuurlijk het juiste gezelschap. Als jij zorgt voor het juiste gezelschap dan helpen wij je alvast met wat tips voor je interieur. We denken aan zachte kussens en plaids, aan kaarslicht en de juiste lichtinval, aan mooie accessoires in de juiste tinten. Goede smaak gaat over de juiste verhoudingen, de juiste keuzes en een klein beetje gewaagdheid. Zo houd je niet alleen je interieur maar ook je relatie fris en origineel.

Een romantische atmosfeer in je slaapkamer.

Een slaapkamer moet in de eerste plaats rust en warmte uitstralen. Natuurlijke kleuren brengen rust en zorgen voor een ontspannen sfeer, maar neutrale kleuren kunnen je ook een warm gevoel geven. Als je verschillende kleuren wil combineren, kies je best voor een kleurencombinatie van toon-op-toon kleuren. Deze werken rustgevend en zorgen voor een harmonieus resultaat. Met warme verlichting en de juiste decoratie kun je vervolgens zorgen voor een romantische atmosfeer in je slaapkamer. Voeg daarbij het juiste verduisterend rolgordijn en je wilt je slaapkamer nooit meer verlaten.

Romantische sfeer in de slaapkamer
Warme en romantische omgeving creëren in badkamer

Sferen creëren in je badkamer.

Elke vrouw weet dat een geslaagde date begint in de badkamer. Je geniet er van een verkwikkende douche of een ontspannend bad en je maakt er jezelf mooi. Als je je make-up op de juiste manier wil aanbrengen is daglicht en de juiste lichtinval erg belangrijk. Onze lichtdoorlatende rolgordijnen zijn dan ideaal. Ze creëren niet alleen de juiste sfeer maar zorgen voor natuurlijk daglicht in combinatie met de nodige privacy. Zo kan jij je zorgeloos opmaken voor jouw perfecte valentijnsdate.

Je zitruimte in de juiste sfeer brengen.

Een witte toon-op-toon ruimte is prachtig… maar kan ze ook romantisch zijn? Veel mensen denken van niet. Hoe maak je zo’n ruimte leefbaar en hoe creëer je een intieme sfeer in een volledig wit interieur? Weinigen durven een wit interieur aan om geen steriele ruimte te krijgen. Toch is het perfect mogelijk. Het geheim zit’ m in belichting, vorm en textuur. Met de juiste lichtinval en door gebruik te maken van veel verschillende texturen en vormen kan je de strakheid van een wit interieur gemakkelijk doorbreken. We denken daarbij aan tapijten, stoffering van meubels, vloeren, accessoires, decoratie en natuurlijk gordijnen en blinds. Bovendien kan je met blinds telkens een andere lichtinval creëren. Een ideale manier om elke dag weer een nieuwe romantische sfeer uit te proberen. Stel ook je favoriete standen in, zodat je ze snel terug in de gewenste positie kan zetten. Dit kan gemakkelijk met de Somfy Smart Home bediening.

Romantische sfeer in je woonkamer

WAT KAN JE NOG TOEVOEGEN?

Dimbare lichten

Je kan in elke ruimte dimbare verlichting toevoegen, zo kan je wanneer het buiten donker en grijs is, toch de perfecte belichting kiezen. Wanneer het te licht is buiten, kan je gebruik maken van de juiste lichtinval door je lichtdoorlatende rolgordijnen, duo rolgordijnen of jaloezieën naar beneden te laten of te regelen. Als je verduisterende raamdecoratie gebruikt, kan je ook gebruik maken van dimlichten. Zo creëer je op elk moment van de dag een romantische sfeer enkel door gebruik te maken van de juiste lichtinval.

Bedien je verlichting en je raamdecoratie makkelijk met de Somfy Tahoma switch.

Decoratie

Zoals we hierboven reeds schreven kan je best kiezen voor zachte stoffen met verschillende texturen en aangepaste decoratie. Je kan hier in elke ruimte mee spelen. Nog een voordeel: als je kiest voor basisstukken in neutrale en natuurlijke kleuren kan je elk seizoen je ruimte een andere uitstraling geven enkel en alleen door toevoeging van wat kleuraccenten. We denken dan aan plaids, kussens, een fraaie lamp of vaas of misschien wel een mooie foto die je zelf getrokken hebt. Succes!

Jouw romantische sfeer samengevat

Jouw huis zal snel romantischer aanvoelen met slechts enkele kleine items. Rolgordijnen geven jou de ruimte en privacy om in elke ruimte te doen wat je wilt. Enkele kaarsjes en wat muziek bij een dimmend licht en je bent gesteld. Neem een kijkje bij ons assortiment raamdecoratie en creëer jouw perfecte romantische sfeer in elke ruimte.