SCREENS VOOR BINNEN

Wat zijn screens precies?

screen voor binnen: raambekleding waar je niet direct aan denkt, maar wat wel erg leuk kan zijn. Niet alleen springt zo’n scherm in het oog; ook op functioneel vlak neemt het voordelen met zich mee. Benieuwd welke dit zijn en wat voor kanttekeningen hieraan kleven? We vertellen het je graag.

Screens zijn relatief onbekend als het gaat om raamdecoratie voor binnen. Dat je misschien niet precies weet wat het zijn, dat is dan ook niet gek. Kortgezegd hebben screens iets weg van rolgordijnen. Waar rolgordijnen echter het zicht van binnen naar buiten volledig wegnemen, is dat bij screens niet het geval. Hier kun je gewoon doorheen gluren. En dat terwijl pottenkijkers jóu niet kunnen zien.

Screens voor ramen binnen: de voordelen

1. Schoonmaakgemak: eenvoudig te reinigen

Loop je na het tuinieren door de schuifpui? Of vliegen er tijdens het koken spetters tegen het keukenraam? Bang dat een bevlekte screen niet meer te redden valt hoef je niet te zijn. Dit type raamdecoratie staat namelijk bekend om het schoonmaakgemak. Een paar seconden in de weer met een vochtige doek en je screen straalt als nooit tevoren.

2. Uiterlijk: gemakkelijk weg te werken

Ook een veelgehoord pluspunt van screens voor je ramen binnen: ze zijn eenvoudig weg te werken. Als hij niet in gebruik is rol je hem volledig op; zodanig dat hij niet meer zichtbaar is. Dit geeft een ruimtelijke en nette uitstraling aan je interieur.

3. Neemt weinig ruimte in

Waar een screen opgerold onzichtbaar wordt, neemt hij ook weinig ruimte in als hij uitgerold is. Een screen voor binnen monteer je namelijk in het kozijn. Geen grote lappen stof die de overhand nemen in de kamer, maar een subtiel scherm die je direct tegen het raam aan plaatst.

Screens voor ramen binnen: de nadelen

Hoewel een screen dankzij zijn voordelen zorgt voor heel wat opkomende populariteit, zijn er ook nadelen te ontdekken. Er valt nog verbetering te behalen op het vlak van lichtinval, zonwering en geluidsdemping.

1. Weinig spelen met lichtinval

Zowel een screen als een rolgordijn heeft als nadeel dat je niet maximaal kunt spelen met lichtinval. Waar je de latjes van jaloezieën bijvoorbeeld eenvoudig kantelt en je je kamer in een paar seconden in een andere sfeer hult, schuif je screens en rolgordijnen enkel omhoog of omlaag. Bovendien nadelig betreffende de hoeveelheid licht dat er binnenkomt: een screen is niet verduisterend. Dus geschikt voor je slaapkamer is dit type raamdecoratie niet. Andere oplossingen om te spelen met lichtinval zijn de stofbanen van duo rolgordijnen die je eenvoudig verschuift ten opzichte van elkaar.

2. Niet volledig zonwerend

Als je raamdecoratie wil die uitblinkt op het gebied van zonwering, dan zijn screens niet de beste keuze voor jou. Hoewel een screen best wat zonlicht buitenhoudt, is hij niet in staat dit voor de volle honderd procent waar te maken. Honingraat plisségordijnen kunnen dit bijvoorbeeld een stuk beter.

3. Niet geluiddempend

Woon je aan een drukke weg en/of middenin een stad, dan is het fijn als je raamdecoratie hebt die geluid tegenhoudt. Met een screen binnen heb je deze garantie niet. Dit type raamdecoratie is niet geluiddempend en dit komt dus niet altijd ten goede aan de akoestiek in huis. Raambekleding zoals honingraat plisségordijnen zijn dan een beter alternatief omdat de dubbele stoflaag enorm helpt de akoestiek in jouw huis te verbeteren.

Raamdecoratie bij Poweredblinds

Wegen de nadelen van screens voor jou zwaarder dan de voordelen? En is dit type raamdecoratie toch niet helemaal wat je zoekt? Bij Poweredblinds hebben we een ruim assortiment raambekleding en voor ieder wat wils. Kijk gerust eens rond; er zit vast iets tussen wat voldoet aan jouw wensen en eisen:

Wegen de nadelen van screens voor jou zwaarder dan de voordelen? En is dit type raamdecoratie toch niet helemaal wat je zoekt? Bij Poweredblinds hebben we een ruim assortiment raambekleding en voor ieder wat wils. Kijk gerust eens rond; er zit vast iets tussen wat voldoet aan jouw wensen en eisen:

  • Aluminium jaloezieën
  • Houten jaloezieën
  • Rolgordijnen
  • Duo rolgordijnen
  • Honingraat plisségordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Elektrische gordijnrails

Onze (elektrische) raamdecoratie:

Rolgordijnen

BEKIJK

Plisségordijnen

BEKIJK

Aluminium jaloezieën

BEKIJK

Gordijnrails

BEKIJK