Winkelwagen

Zonwerende rolgordijnen

Zonwerende rolgordijnen
Hou de zon buiten en bescherm je meubilair

Met zonwerende elektrische rolgordijnen combineer je stijlvolle zonwering met comfort en gebruiksgemak. Ontdek hieronder welke zonwerende rolgordijnen we voor jou op maat kunnen maken.

Zonwerende rolgordijnen op maat

Zonwerende rolgordijnen zijn een stijlvolle manier om de zon buiten je woning te houden. Dit heeft verschillende voordelen: het warmt binnenshuis bijvoorbeeld minder snel op en je meubilair verkleurt minder snel.

Wil je de zon compleet buitensluiten? Kies dan voor zonverduisterende gordijnen. Ook rolgordijnen van gesloten of juist transparante stof houden de zon goed buiten, maar laten meer licht door dan verduisterende rolgordijnen. Welke stof heeft jouw voorkeur?

elektrische honingraat plissegordijnen

Waarom zonwerende rolgordijnen?

Geen last van reflectie

De zon die precies op je tv-scherm of computerscherm valt: dat kan erg storend zijn. Je kunt dan niet meer goed zien wat er op het scherm staat. Hinderlijk! Met zonwerende rolgordijnen maak je hier in een handomdraai een eind aan.

Warmtewerend en isolerend

De zon kan je huis behoorlijk opwarmen. Hete zomers worden zo nóg heter, omdat je woning geen soelaas meer biedt (en het binnenshuis vaak warmer wordt dan dat het buiten is). Met zonwerende rolgordijnen zorg je ervoor dat de zon je huis niet meer binnenkomt en dat het binnenshuis dus niet meer kan opwarmen. Zeker in je slaapkamer kan dit fijn zijn, want uit onderzoek blijkt dat je beter slaapt in een koelere slaapkamer.

Het werkt ook de andere kant op: de warmte wordt beter binnengehouden in de winter, waardoor je minder hoeft te stoken en kunt genieten van een knus en lekker warm huis. Winterse kou houd je zo effectief buiten de deur.

Bescherm je meubilair

Meubels kunnen verkleuren door invallend zonlicht. De stof van je bank, het leer van je leunstoel of het hout van je tafel en parket: onder invloed van de zon wordt de kleur op termijn vaal. Door zonwerende rolgordijnen te installeren voorkom je dat je meubilair verkleurt en minder mooi wordt. Zo kun je langer genieten van je interieur!

Gratis kleurstalen voor zonwerende rolgordijnen

Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment aan elektrische rolgordijnen en kies een kleur en design die bij jouw interieur passen. Kun je niet kiezen? Of vind je het lastig om verschillende kleuren te vergelijken op de website? Bestel dan gratis kleurstalen. Daarmee kun je thuis in alle rust bekijken welke stof en kleur het beste past bij jouw wensen.

Tip: vergelijk de kleurstalen op meerdere momenten van de dag, zodat de lichtinval varieert. Op die manier kun je het beste beoordelen welke kleur en stof je voorkeur heeft.

daily tender semi transparant grijze raamdecoratie

Isolerende rolgordijnen

De isolerende werking van elektrische rolgordijnen is optimaal als je voor een verduisterende stof kiest. Doordat de verduisterende stof gevoerd is, wordt er een extra laagje gecreëerd. En luchtlaagjes werken als het gaat om warmtewering en isolatie. Dat is namelijk ook de techniek achter de honingraat plisségordijnen. Rolgordijnen hebben een tijdloze uitstraling die bij elk interieur past. Is deze raambekleding iets voor jou?

Bekijk hier onze verduisterende rolgordijnen

Zonwerende rolgordijnen met elektrische motor

Als je voor zonwerende rolgordijnen met een elektrische motor kiest, gun je jezelf comfort en gemak. Nooit meer bezig zijn met trekkoordjes en draaistangen: met één druk op de knop zakken je rolgordijnen zelf naar je favoriete stand. De zonwerende rolgordijnen die Powered Blinds op maat voor je maakt, worden voorzien van een hoogwaardige Somfy buismotor. Deze motor werkt geruisloos en maakt alle soorten handmatige bediening overbodig. Je kunt de motor aansluiten op netstroom of op een duurzame batterij laten werken.

Bedien je zonwerende rolgordijnen op jouw manier

Een van de grote voordelen van elektrische zonwering is dat je ruime keuze hebt als het om de bediening gaat. Zo kun je een (draadloze) wandschakelaar installeren, je zonwerende rolgordijnen met een afstandsbediening op- en neerlaten, of met een speciale app op je smartphone je rolgordijnen bedienen. Tip: installeer een zonsensor, koppel hem aan je zonwerende rolgordijnen en je hoeft nooit meer na te denken over het neerlaten van je raambekleding. Als de zon schijnt, rollen je rolgordijnen namelijk vanzelf naar beneden. Dat is pas luxe zonwering.

elektrische gordijnen lichtdoorlatende stof
somfy tahoma smart home

Koppel je zonwerende rolgordijnen aan de Somfy smart home

Met een smart home maak je leven in je eigen huis comfortabeler. Gun jezelf het gemak van een geautomatiseerd huis. Zo kun je scenario’s instellen om je rolgordijnen automatisch op te halen in de ochtend en neer te laten in de avond. Ook kun je met een zonsensor je zonwerende rolgordijnen automatiseren, zodat je altijd hun zonwerende werking optimaal kunt benutten.

De zonwerende rolgordijnen van Powered Blinds zijn onder andere eenvoudig te koppelen aan de Somfy TaHoma, een smarthomesysteem dat naadloos samenwerkt met al je slimme apparaten. Door je zonwerende rolgordijnen te integreren in een smart home, kun je ze laten samenwerken met andere slimme elektronica. Zo kun je scenario’s instellen waarin de raambekleding en de slimme verlichting samenwerken om precies die sfeer te creëren waar je zin in hebt. Via de app op je smartphone bedien je op elk moment van de dag je smart home, ook als je niet thuis bent.