Winkelwagen

Warmtewerende gordijnen

Warmtewerende gordijnen
Hou de warmte binnen en kou buiten met isolerende gordijnen

De zon vinden we heerlijk: natuurlijk daglicht doet ons opleven. Maar de zon brengt ook warmte met zich mee: ramen op het zuiden kunnen een oververhit huis tot gevolg hebben. Warmte wil je doorgaans niet binnen hebben. Warmtewerende binnenzonwering is hiervoor de oplossing.

Warmtewerende gordijnen op maat

Onze isolerende gordijnen helpen je hittegolven en warme zomers door én zien er stijlvol uit. Een comfortabele temperatuur en een authentieke uitstraling: wat wil je nog meer?

De warmtewerende werking van raambekleding werkt het beste als de gordijnen op maat gemaakt zijn. Zo voorkom je namelijk kieren waardoorheen warmte alsnog naar binnen kan glippen. Dat is waarom Powered Blinds alle warmtewerende gordijnen op maat maakt. We hebben eenvoudige meetinstructies voor je opgesteld, zodat je zelf de maten kunt opnemen en aan ons kunt doorgeven. Heb je toch nog vragen, of heb je hulp nodig? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!

elektrische honingraat plissegordijnen
elektrische plissegordijnen in de woonkamer

Plisségordijnen: onze keuze voor warmtewerende gordijnen

Ons advies voor binnenzonwering met een zeer goede warmtewerende werking: honingraat plisségordijnen. Niet alleen heeft deze raamdecoratie een tijdloze uitstraling, maar de innovatieve celstructuur zorgt ervoor dat ongewenste warmte effectief buiten de deur wordt gehouden. Doordat er een stilstaande luchtlaag wordt vastgehouden in de cellen, dringt de warmte van buiten minder goed door in je woning. Op zomerse dagen kan de warmteabsorptie tot wel 78% verminderd worden! Verduisterende plisségordijnen sluiten zonlicht bovendien volledig buiten, waardoor je woning nog minder wordt opgewarmd.

Welke binnenzonwering heeft de beste warmtewerende werking?

Zoals we hierboven al benoemden, hebben honingraat plisségordijnen het beste warmtewerende effect onder de verschillende soorten zonwering voor binnen. Dit komt door het gebruik van luchtlaagjes. Hebben plisségordijnen niet jouw voorkeur, ondanks hun goede warmtewerende werking? Geen zorgen, hieronder vertellen we je welke andere raamdecoratie ook de warmte uit je huis kan weren.

jaloezieen in de serre
daily tender semi transparant grijze raamdecoratie

Warmtewerende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een tijdloze keuze als het op raamdecoratie aankomt. Om de warmtewerende werking van rolgordijnen maximaal te benutten, kun je het beste voor verduisterende rolgordijnen kiezen. De verduisterende stof is namelijk gevoerd, waardoor er een extra laagje wordt gecreëerd. En dat heeft, net als bij de honingraat plisségordijnen, een beter warmtewerend effect dan een enkele laag stof. Passen rolgordijnen goed in jouw interieur?

Bekijk hier onze elektrische rolgordijnen

Warmtewerende vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn landelijk, klassiek en sfeervol. Ook voor dit type binnenzonwering geldt dat een gevoerde, verduisterende stof zonlicht en warmte extra goed buiten de deur houdt. Het extra laagje lucht vormt een thermische barrière tussen de warme lucht buiten en de koele lucht binnen. Verduisterende vouwgordijnen werken dus op dezelfde manier als honingraat plisségordijnen. Vallen vouwgordijnen bij jou in de smaak?

Bekijk hier onze verduisterende vouwgordijnen

elektrische vouwgordijnen op maat

Tip: ga voor maatwerk voor een optimaal warmtewerend effect

Om een optimale warmtewering te waarborgen, kies je ervoor om je gordijnen op maat te laten maken. Daardoor sluiten de gordijnen perfect aan op je raamkozijn. Zo zorg je ervoor dat er door geen enkel kiertje warmte naar binnen kan ‘lekken’. Bovendien zien gordijnen er op maat veel stijlvoller uit dan gordijnen in standaardmaten. Bij die gordijnen kun je je snel gaan storen aan het feit dat ze net niet goed passen in je raamkozijn. Warmtewerende gordijnen op maat: een tweeledig voordeel dus!

Welke kleur worden jouw warmtewerende gordijnen?

Ben je er nog niet uit welke kleur jouw nieuwe warmtewerende gordijnen worden? Of je nu voor kleurrijk of neutraal gaat, bij Powered Blinds ben je sowieso aan het juiste adres. We sturen je graag een paar gratis kleurstalen toe, zodat je thuis op je gemak kunt ervaren welke kleur het beste bij je interieur past. Liever een warme kleur of een koele kleur? En welk dessin heeft je voorkeur?

Onze tip: ga voor een lichte kleur, in ieder geval voor de voering. Zwart absorbeert warmte, terwijl wit licht en dus warmte reflecteert. Daarom is het slim om je nieuwe warmtewerende gordijn te voorzien van een lichtgekleurde voering aan de raamzijde. De lichte kleur zal het zonlicht en warmte van buiten beter weerkaatsen dan een donkere kleur, waardoor de gordijnen beter warmtewerend werken.

elektrische raamdecoratie in huis
somfy tahoma smart home

Warmtewerende gordijnen met elektrische motor

Powered Blinds voorziet alle gordijnen van een hoogwaardige elektrische motor van Somfy. Die bedien je gemakkelijk op afstand met een afstandsbediening, een app op je smartphone of voice control. Warmt je zolder bijvoorbeeld snel op, maar zijn de zolderramen onhandig geplaatst of vrijwel onbereikbaar? Dan is een elektrisch aangedreven warmtewerend gordijn dé uitkomst voor jou. Met één druk op de knop glijden alle gordijnen geruisloos dicht.

Zo kun je alle ruimtes in je woning die op het zuiden liggen en snel opwarmen, in één keer afsluiten van het zonlicht. Ook als je niet thuis bent! Met de Somfy TaHoma app stel je gemakkelijk scenario’s en automatiseringen in voor het openen en sluiten van je gordijnen. Installeer een innovatieve Somfy zonsensor, koppel hem aan je warmtewerende gordijnen en je hoeft er nooit meer zelf aan te denken dat je de gordijnen neer moet laten als de zon hard begint te schijnen. Geniet van verhoogd comfort, geniet van gemak.