Winkelwagen

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen op maat in de slaapkamer

Verduisterende rolgordijnen, of raamverduistering in het algemeen, is het effectiefst als het precies op maat is gemaakt. Het sluit dan precies aan op de kozijnen en houdt zo al het daglicht buiten.

Bij Powered Blinds worden je verduisterende rolgordijnen voor je op maat gemaakt. We hebben meetinstructies samengesteld die je helpen om zelf je rolgordijnen in te meten en de juiste maten door te geven.

Twijfel je over de juiste maat of de manier van monteren van je rolgordijnen? Vraag ons dan gerust om hulp. Je raam verduisteren werkt immers alleen als je rolgordijn precies past. Dan houd je het licht allemaal buiten en heb je dus een echt donkere slaapkamer. Je hersenen registreren dan geen licht, waardoor je lichaam gemakkelijker ontspant.

Rolgordijn verduisterend en elektrisch

Waarom verduisterende rolgordijnen?

Er zijn uiteenlopende redenen om voor verduisterende rolgordijnen te kiezen. Vooral in de slaapkamer zijn ze populair. Toch komen verduisterende rolgordijnen niet enkel in de slaapkamer van pas. Hieronder vind je enkele veelgehoorde redenen om voor verduisterende gordijnen of rolgordijnen te kiezen. Zoals je ziet, zijn niet al deze redenen enkel van toepassing op de slaapkamer.

Bevorderen van nachtrust

Slaap jij ook beter als je slaapkamer zo donker mogelijk is? Er wordt vaak gekozen voor rolgordijnen die verduisterend zijn om de slaapkamer donker te maken. Kun je ook een betere nachtrust gebruiken? Raamverduistering kan je helpen om echt tot rust te komen.

Daarnaast kun je ook gemakkelijker slapen als het licht is, want doe jij graag een powernap na de lunch, of werk je ’s nachts en moet je dus vaak overdag slapen? Juist als je moet slapen terwijl de zon volop schijnt, kunnen verduisterende rolgordijnen een uitkomst zijn. Heb je kleine kinderen die ’s middags slapen? Ook zij kunnen gebaat zijn bij rolgordijnen die hun slaapkamer verduisteren.

Warmte buiten houden

In de zomer je huis koel houden? Dit kan natuurlijk door middel van airconditioning, maar je kunt het ook milieuvriendelijker en voordeliger aanpakken door te investeren in verduisterende rolgordijnen. Belooft het een warme dag te worden, sluit dan je rolgordijnen ’s ochtends en houd zo de warmte effectief buiten de deur. Zeker in je slaapkamer kan dit heel fijn zijn, want niemand valt goed in slaap in een broeierige slaapkamer.

Andersom geldt het natuurlijk ook: een verduisterend rolgordijn heeft een hogere isolatiewaarde dan een lichtdoorlatend rolgordijn, en houdt dus in de winter ook effectiever de kou buiten en de warmte binnen. Zo kan een goed verduisterend rolgordijn je helpen om minder energie te verbruiken, wat weer goed is voor het milieu en voor je portemonnee!

Meubels beschermen

Meubels kunnen verkleuren door invallend zonlicht. Dit voorkom je door voor raamdecoratie of zonwering te kiezen die het zonlicht niet doorlaat. De verduisterende rolgordijnen van Powered Blinds laten geen licht meer door en zorgen er dus voor dat zowel je houten als gestoffeerde meubels lang mooi blijven.

Geen hinder van de zon

Als je tv kijkt of achter de computer zit, kan invallend licht het je moeilijk maken: het valt precies op je scherm, wat erg storend is. Met verduisterende rolgordijnen heb je dit probleem binnen een minuut opgelost.

Rolgordijnen met elektrische bediening: talloze opties

Wat voor soort bediening gebruik jij graag voor je rolgordijn? Kies je voor een wandschakelaar of vind je een afstandsbediening handiger? Wil je je rolgordijnen op batterijen of op netstroom laten werken? Of kies je voor aansturing van je raamdecoratie met een sensor?

Bij Powered Blinds heb je uitgebreide keuze uit de verschillende opties voor de bediening van je verduisterende rolgordijnen. Zo stem je niet alleen de kleur af of je interieur, maar sluit het rolgordijn ook qua gebruik perfect aan op je levensstijl.

Bekijk verduisterende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen met elektrische bediening wit
verduisterende rolgordijnen powered blinds

Slaapkamer verduisteren: tips

In de slaapkamer kan het fijn zijn om voor bediening op afstand te kiezen, zodat je de rolgordijnen ’s ochtends vanuit je bed kunt openen. Zo word je fijn wakker zonder dat je gelijk uit bed hoeft te stappen om het daglicht binnen te laten.

Als je moeilijk uit je bed komt, kunnen verduisterende rolgordijnen wel eens lastig zijn: je kunt er meer moeite mee hebben om wakker te worden als het helemaal donker is in je slaapkamer. Het openen van je rolgordijnen met een afstandsbediening kan dan een uitkomst zijn, maar je moet dan wel wakker genoeg zijn om de rolgordijnen daadwerkelijk te openen.

Voor iedereen die vaak door zijn wekker heen slaapt en die maar moeilijk wakker wordt in het donker, is een timer een oplossing. Stel de timer in en je verduisterende rolgordijn opent automatisch om de tijd dat je wakker moet worden. Zo word je natuurlijk wakker van daglicht dat je kamer binnenstroomt én verklein je het risico dat je je verslaapt.

Geschikt voor Somfy Smart Home

Je rolgordijnen automatisch laten sluiten zodra de zon ondergaat, of ze juist geleidelijk laten opengaan als je moet opstaan: de mogelijkheden zijn eindeloos met een Smart Home.

De verduisterende rolgordijnen van Powered Blinds werken op een Somfymotor en zijn eenvoudig te koppelen aan de Somfy TaHoma. Met de TaHoma haal je op een gemakkelijke en naar wens uitbreidbare manier domotica in huis. Stel scenario’s in en pas zo met een druk op de knop je kamer of gehele woning aan aan je activiteit.

Somfy TaHoma in keuken

Verduisterende rolgordijnen in verschillende kleuren

Overtuigd van de mogelijkheden die verduisterende rolgordijnen je bieden? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment en kies een kleur en dessin die bij jouw woning passen.

Twijfel je over een bepaalde kleur, of vind je het moeilijk kiezen tussen twee kleuren? Bestel dan gratis kleurstalen en kijk op je gemak thuis welke stof en kleur het best bij jouw (slaapkamer)interieur passen.