Winkelwagen

Transparante rolgordijnen

Transparant rolgordijn
Raambekleding met een sfeervol effect zonder verlies van daglicht in de kamer.

Wil je mooie raambekleding met een sfeervol effect, zonder dat je hoeft in te leveren op de hoeveelheid daglicht in de kamer? Dan zijn rolgordijnen van transparante of doorzichtige stof bij uitstek geschikt. Onze transparante rolgordijnen voorzien je huis van een decoratief, stijlvol element dat de ruimtelijkheid van zonnige kamers niet onnodig beperkt, maar wel de inkijk vermindert.

Waarom kiezen voor transparante rolgordijnen?

Transparante of doorzichtige raambekleding is een uitstekende keuze als je behoefte hebt aan stijlvolle raamdecoratie en verminderde inkijk, maar de inval van helder daglicht niet wilt beperken. Wil je bijvoorbeeld het uitzicht op je tuin behouden, maar wel de felle zon filteren? Of is de kamer in kwestie al vrij donker, maar wil je wel graag iets voor het raam hangen? Dan zijn transparante rolgordijnen ideaal voor jou.

Sfeervolle lichtinval.

Doordat de transparante stof licht niet blokkeert, maar alleen filtert, ontstaat er een sfeervol effect van zacht daglicht in de ruimte. Het grote voordeel van doorzichtige rolgordijnen is dat de lichte ruimtelijkheid van de kamer niet wordt gelimiteerd.

Geen scherpe zon.

De stof van onze transparante rolgordijnen zorgt voor een diffuus, zacht licht. Waar scherpe zon onhandig weerkaatst op schermen, is diffuus licht juist erg geschikt om bij te werken op je computer. Zo kun je comfortabel gebruikmaken van je laptop of tv, zonder dat je in een donkere ruimte hoeft te zitten.

Inkijk beperken

Transparante rolgordijnen beperken de inkijk, maar niet de lichtinval. Zo voel je je niet opgesloten in de kamer en blijft het contact met de buitenwereld behouden. Inkijk wordt niet helemaal weggenomen, dus doorzichtige rolgordijnen zijn minder geschikt voor de badkamer. Daarvoor zijn onze lichtdoorlatende rolgordijnen bij uitstek de oplossing.

Geen isolerende of verduisterende werking.

Transparante rolgordijnen zijn erg geschikt om inkijk en scherp zonlicht te beperken, maar hebben geen isolerende of verduisterende werking. Wil je graag verduisterende raambekleding installeren, bijvoorbeeld om je nachtrust te verbeteren? Kijk dan eens naar onze verduisterende rolgordijnen.

Transparante rolgordijnen op maat.

Raamdecoratie komt het best tot zijn recht als het op maat is gemaakt. Dan sluiten de rolgordijnen namelijk naadloos aan op de kozijnen, waardoor je er het meeste plezier aan beleeft. Powered Blinds levert daarom altijd op maat gemaakte transparante rolgordijnen. We hebben meetinstructies voor je opgesteld. Zo kun je zelf de maten opnemen en doorgeven. Onze raamdecoratie op maat service zorgt ervoor dat voor iedere ruimte en ieder raam een geschikt rolgordijn beschikbaar is.

Kom je er niet uit? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Wij helpen je graag met het opnemen van de maten voor jouw doorzichtige rolgordijnen. Dan weet je zeker dat de rolgordijnen het mooist uit de verf komen.

Rolgordijn bedienen

De kleur van jouw transparante rolgordijnen.

Het effect van transparante rolgordijnen is een beperkte inkijk en gefilterde, diffuse lichtinval. Omdat de transparante stof zonlicht doorlaat, is het belangrijk goed na te denken over de kleur van de rolgordijnen. Als je kiest voor een neutrale kleur, dan zal de kleurtoon in huis nauwelijks veranderen als je de rolgordijnen dicht hebt gedaan. Een gekleurde stof heeft daarentegen wel merkbare invloed op de kleurtoon binnenshuis.

Daarnaast laat een lichte stof vanzelfsprekend meer daglicht door dan stof met een donkerdere kleur. Wij begrijpen dan ook heel goed dat het uitkiezen van de kleur van je nieuwe transparante rolgordijnen best lastig kan zijn. Daarom kun je bij ons gratis kleurstalen voor alle kleuren transparante rolgordijnstof aanvragen. Zo kun je thuis rustig kijken welke kleur het beste past bij jouw interieur en specifieke lichtinval.

Elektrisch keuken rolgordijn wit
Rolgordijn bedienen

Bedien onze rolgordijnen met Somfy Smart Home.

Al onze rolgordijnen, dus ook die van transparante stof, zijn standaard uitgerust met een hoge kwaliteit motor van het merk Somfy. Op deze motor ontvang je 5 jaar garantie. Deze elektrische motor is gemakkelijk te koppelen aan het Somfy TaHoma smarthomesysteem. Hiermee bedien je met gemak alle (rol)gordijnen in je huis. Je kunt met het TaHoma systeem ook timers instellen voor het op- of neerlaten van je transparante rolgordijnen. Zo heb je op elk moment van de dag precies de gewenste lichtinval zonder dat je er dagelijks over na hoeft te denken.

De voordelen van Powered Blinds

Bij Powered Blinds hebben we ons gespecialiseerd in elektrische raamdecoratie. Al onze raamdecoratie maken we speciaal voor je op maat. Juist bij verduisterende gordijnen is dit van groot belang: doordat de afmetingen van je gordijnen precies kloppen, verduisteren ze de kamer effectief.

Dit zijn de voordelen van je verduisterende gordijnen kopen bij Powered Blinds:

  • Motoren van Somfy

We rusten onze raamdecoratie uit met motoren van Somfy, een gerenommeerd merk op het gebied van huisautomatisering. Je weet dus dat je voor kwaliteit kiest waar je lang plezier van hebt.

  • Jij kiest je bedieningsvorm

Raambekleding met een Somfy motor is op vele manieren te bedienen en in te zetten doordat Somfy een ruime collectie heeft aan allerlei bedieningsvormen en huisautomatiseringshandigheden.

  • Alle verduisterende gordijnen op maat gemaakt

Om zijn verduisteringsfunctie optimaal te kunnen vervullen, moet een verduisterend gordijn goed passen. Bij Powered Blinds maken we alle verduisterende gordijnen op maat.

  • Gratis verzending in Nederland en België

Al je bestellingen worden gratis verzonden naar adressen in België en Nederland.