Winkelwagen

Smart home

elektrische gordijnen lichtdoorlatende stof Rolgordijn lichtdoorlatend slaapkamer

Smart Home verlichting & beveiliging.

 

Somfy stelt je met Smart Home verlichting in staat om met één druk op de knop of zelfs automatisch de lampen aan, uit of in de juiste sfeer te zetten. En in combinatie met Somfy TaHoma is alle aangesloten verlichting en apparatuur te bedienen via smartphone en tablet. Tevens maak je jouw woning nog veiliger als je elektrische raamdecoratie combineert met de Somfy Smart Home beveiligingspakketten.

Somfy TaHoma®.

Bedien tot 100 apparaten met een intuïtieve, eenvoudig te programmeren interface. Met compatibele producten zoals Amazon Alexa, Philips Hue, Google Assistant, IFTTT, Sonos en meer. Somfy TaHoma biedt de ultieme domotica-ervaring.

Bedien meerdere slimme apparaten tegelijk met één scene, en je kunt jouw TaHoma-dagboekprogrammering aanpassen aan jouw behoeften. Met TaHoma kunt je jouw slimme apparaten bedienen, of je nu thuis bent of onderweg.

Somfy TaHoma in keuken
Somfy Connexoon op bureau

Somfy Connexoon.

Met Somfy Connexoon kun je jouw aangesloten apparaten zoals jaloezieën, plisségordijnen en verlichting centraliseren, bedienen en programmeren.

Connexoon is compatibel met jouw Somfy-aangedreven gordijnen, Philips Hue-verlichting, Google Assistant en IFTTT.

Connexoon biedt 4 voorgedefinieerde scene’s klaar voor gebruik. ‘Weer thuis’, ‘Huis verlaten’, ‘Bescherming tegen de zon’ en ‘Privacy’, waardoor je gemakkelijk en snel aan de slag kunt.

Slimme verlichting.

Bedien je slimme verlichting met je smartphone of tablet wanneer je Somfy Connexoon of TaHoma gebruikt. Integreer met elektrische raamdecoratie om natuurlijk en kunstmatig licht perfect op elkaar af te stemmen.

Man en vrouw kijken naar de Somfy app
Automatisch schakelen slimme rolgordijnen

Automatisch schakelen

Als de zon verdwijnt gaat de slimme verlichting aan. Met de Connexoon of TaHoma in combinatie met een lichtsensor werken raamdecoratie en verlichting samen. Zon weg, dan licht aan en raamdecoratie omlaag. Jouw slimme woning regelt het automatisch.

Smart Home beveiliging.

Raamdecoratie die automatisch open en dicht gaat gecombineerd met Smart Home beveilingcamera’s, bewegingssensoren en alerts dragen sterk bij aan een veilige woning. Schakel raamdecoratie, beveiligingsproducten en slimme verlichting aan op de Somfy TaHoma en maak scenario’s. De sensoren en camera zijn de triggers die zorgen dat één of meerdere producten in werking treden.

Open woon- en eetkamer met grote witte elektrische rolluiken
Somfy Connexoon of TaHoma app bedienen op telefoon

Appbediening.

Bedien je raamdecoratie met je smartphone of tablet wanneer je Somfy Connexoon of TaHoma gebruikt. Ontdek de mogelijkheden van app control om jouw perfecte slimme thuisomgeving te creëren.


Enkele veelgehoorde redenen om voor een Smart Home te kiezen:

Gemak

Gemak dient de mens met een Smart Home. Je stelt de apparatuur bij je thuis eenmalig zo in als je wilt en hebt er verder geen omkijken meer naar. Handelingen die je eerst meerdere malen per dag handmatig moest uitvoeren, zoals het ophalen en neerlaten van raamdecoratie en het regelen van je verlichting, gebeuren nu volledig automatisch op de manier waarop jij dat wilt.

Veiligheid

Met Smart Home beveiliging is je huis altijd waakzaam, ook als jij dat niet bent. Je kunt dus gerust zijn: je huis is altijd zichtbaar en onzichtbaar beschermd tegen gevaar. Smart Home security kun je zo uitgebreid of zo eenvoudig maken als je zelf wilt. Denk aan een compleet toegangssysteem met bij elke deur een camera, of aan een enkele beveiligingscamera en een deur- en raamsensor op de deuren en ramen van de begane grond.

Energiebesparing

Je stelt je Smart Home zo in dat het perfect aansluit bij je leven. Dat houdt in dat je geen energie verbruikt als dat niet nodig is. Extra handig is om je huis ook op invloeden van buitenaf te laten reageren als je niet thuis bent. Zo kun je bijvoorbeeld je zonwering laten aansturen door een zonsensor, zodat je huis niet onnodig opwarmt.

Amazon Alexa op een kast in de huiskamer

Spraakbesturing.

Open en sluit je elektrische raamdecoratie met Amazon Alexa of Google Home!

Kies voor het Somfy TaHoma automatiseringssysteem om je gordijnen te bedienen en profiteer van vele voordelen bij aankoop. Je kunt bijvoorbeeld al je gordijnen en andere Smart Home-producten rechtstreeks met Amazon Alexa of Google Home verbinden en zo spraakbesturing van jouw hele Smart Home realiseren.

Wanneer je een commando geeft aan Alexa of Google, wordt dit automatisch overgebracht naar TaHoma, dat vervolgens communiceert met jouw elektrische raamdecoratie of andere Smart Home-producten in uw huis.

Ga aan de slag met stembesturing met Google Home of Amazon Alexa.

Waarom een Smart Home?

Met Somfy producten stem je je huis perfect op jouw leven af. Je kunt ervoor kiezen bijvoorbeeld enkel je raamdecoratie te automatiseren en met bijvoorbeeld een afstandsbediening aan te sturen, maar je kunt ook allerlei producten in je hele huis op een slimme manier laten samenwerken door middel van domotica. Tussen die twee mogelijkheden zitten nog een ontelbaar aantal opties om jouw huis precies zo te automatiseren als jij dat wilt.

bediening raambekleding met smartphone
elektrische raamdecoratie bedienen met app op smartphone

Bij Poweredblinds kun je ook Philips Hue-verlichting kopen. Philips Hue-lampen zijn namelijk uitermate geschikt om op te nemen in je Somfy Smart Home systeem. Met de verlichting van Philips Hue kun je alle kanten op en pas je je huis eenvoudig aan je stemming of activiteit aan. Juist door deze veelzijdigheid is Philips Hue de perfecte aanvulling op je Smart Home.

 

Altijd veilig met Smart Home beveiliging

Beveilig je je huis door middel van Smart Home security, dan is je huis altijd goed beveiligd, ook als jij niet thuis bent. Registreert je bewakingscamera iets verdachts, dan krijg je een pushbericht op je telefoon en kijk je direct mee. Je laat je huis en bezittingen altijd veilig achter. Dankzij de slimme producten van Somfy kun je ook direct ingrijpen bij onraad door het alarm op afstand te activeren.

Smart Home beveiliging is breder dan alleen een beveiliging tegen ongenode gasten. Met de juiste producten binnen je Smart Home beveilig je je huis en leven ook tegen andere calamiteiten. Koppel bijvoorbeeld je rookmelders aan de TaHoma of schaf waterlekkagemelders aan voor in je Smart Home.