Winkelwagen

Raamdecoratie in de keuken

Raamdecoratie in de keuken
Speerpunten voor raamdecoratie in de keuken: gemak, sfeer en privacy.

Voor menig keuken geldt dat hij het hart van het huis vormt. Je komt er samen met je gezin, familie en vrienden, bespreekt er de dag, kokkerelt en eet er samen en tafelt er na met een borrelhapje en een wijntje. Een keuken heeft dus veel functies en moet zowel praktisch zijn als gezellig en uitnodigend. Geen wonder dat je je afvraagt van welke raambekleding je de keuken het best kunt voorzien. Wat is praktisch, maar ook mooi? Bij Poweredblinds weten we er alles van.

Bekijk onze elektrische rolgordijnen>>

Raambekleding keuken: waar moet je op letten?

Zal je je raamdecoratie vaak moeten schoonmaken?

Een kerrievlek op je vouwgordijn gaat er niet zo makkelijk uit. Een aluminium jaloezie is er juist helemaal niet van onder de indruk, je veegt de vlek zo weg. Is je raam vlak bij je kookveld of je kraan, bekijk dan realistisch wat het spatgevaar is van water of etenswaren. Kies indien nodig voor een gemakkelijk schoon te maken soort raambekleding, zoals jaloezieën of duo rolgordijnen. Bij alle raambekledingsstoffen van Poweredblinds staat vermeld of je de raambekleding kunt schoonmaken met een vochtige doek.

Hoe goed wil je de lichtinval kunnen beheersen?

Met je ogen moeten knijpen terwijl je zit te ontbijten of staat te koken is natuurlijk niet fijn. Kijk goed naar de lichtinval in de keuken op zonnige dagen in alle seizoenen: je wilt waar nodig de zon goed kunnen tegenhouden met je raamdecoratie. Kijk kritisch naar de lichtdoorlatendheid van de stof: mooie plissés zijn bijvoorbeeld effectiever dan een transparant rolgordijn. Zo bescherm je ook je verse etenswaren tegen de invloed van de zon.

Hoe zit het met inkijk van buitenaf?

Ligt jouw keuken aan de straatkant, vraag je dan af hoe je het vindt dat mensen naar binnen kijken terwijl jij aan je ontbijt zit of een taart bakt. Vind je dat gezellig of wil je juist dat ze je niet kunnen zien? Rolgordijnen en vouwgordijnen zijn er in transparante, semi-transparante en blackout variant, en duo rolgordijnen kun je eenvoudig verstellen voor meer of minder inkijk en zicht naar buiten.

alu shutters

Hoe gaat je raam open?

Een raam dat naar binnen toe draait, kan niet meer goed open als je je raambekleding op de dag hangt. Heb je een raam dat juist kiept, dan kan het misschien precies goed open staan achter je raambekleding die op de dag is gemonteerd. Denk goed na over de manier waarop je raam opengaat en kies voor raambekleding en een manier van monteren die je ramen vrij laat scharnieren.

Staan er mogelijke obstakels voor het raam?

Staat je kraan pal voor je raam? Dan kan je waarschijnlijk wel een rolgordijn kwijt kunt, maar je hebt kans dat bijvoorbeeld brede jaloezieën in de keuken voor jou geen goed idee zijn.

Vind je het belangrijk dat je raambekleding vlamvertragend is?

Zo’n 22% van alle woningbranden ontstaat in de keuken. Daarom is het geen overbodige luxe om juist in de keuken voor vlamvertragende raamdecoratie te kiezen. Een vlamvertragend type raamdecoratie is gemaakt van materiaal dat niet goed vlam vat.

Moet je raambekleding in de keuken passen bij andere raambekleding?

Staat jouw open keuken direct in verbinding met je woonkamer, dan wil je graag dat je raambekleding in de keuken en woonkamer matchen. Dit bereik je door bijvoorbeeld te kiezen voor dezelfde kleurtint of zelfs voor precies dezelfde raambekleding in de keuken en de woonkamer. Houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld mooi in de keuken, maar ook in de woonkamer. Als je wilt, kun je ze in de woonkamer nog combineren met extra overgordijnen, voor meer sfeer en een luxueuze uitstraling.

 


Raamdecoratie in de keuken, dit zijn de populairste soorten:

Aluminium of houten jaloezieën in de keuken

Jaloezieën zijn een superhandige soort raamdecoratie voor in de keuken: zowel qua bediening als onderhoud. Met houten of aluminium jaloezieën in de keuken heb je dus optimale controle over licht en zicht van buitenaf. Momenteel zijn houten jaloezieën erg gewild, in houtkleur of in strak zwart, grijs of wit. Ook een fijne bijkomstigheid voor raambekleding in de keuken: je jaloezieën in de keuken veeg je zo schoon als er spetters op zitten. Dit geldt voor zowel aluminium als houten jaloezieën.

Plissés als raambekleding in de keuken.

Ook een topper voor in de keuken: het plisségordijn. De plisségordijnen van Poweredblinds hebben een honingraatstructuur, wat betekent dat ze uit een dubbele laag stof bestaan die in honingraatstructuur aan elkaar is bevestigd. Hierdoor ontstaat er een patroon van ‘luchtkussentjes’ in het plisségordijn. Dit maakt het honingraat plisségordijn een zeer effectieve barrière tegen warmte in de zomer en tegen kou in de winter.

 

Strakke rolgordijnen voor je keukenraam.

Houd je van een strakke en moderne woninginrichting? Het rolgordijn is dan jouw perfecte raamdecoratie voor in de keuken. Daarnaast is het rolgordijn een variant van raambekleding die weinig plaats inneemt, en dat kan juist in de keuken goed van pas komen als je bijvoorbeeld je kraan of koffiezetapparaat pal voor het raam hebt staan.

Veel klanten kiezen voor duo rolgordijnen voor in de keuken, omdat dat meer keuzevrijheid geeft over hoeveel zicht je wilt hebben, zowel van binnen- als van buitenaf gezien.

waarom poweredblinds

Speels & klassiek: vouwgordijnen in de keuken.

Vouwgordijnen staan te boek als de klassieke, landelijke keuze op het gebied van raambekleding. Vandaar ook dat ze een landelijke keuken zonder twijfel zullen sieren. Toch vormt ook juist de weelderige uitstraling van vouwgordijnen een prachtig contrast in een soberder ingerichte ruimte.

Let er in de keuken wel op dat vouwgordijnen niet altijd even gemakkelijk schoon te maken zijn. Bevindt jouw keukenraam zich dus in de buurt van je kookveld, dan zijn vouwgordijnen voor in de keuken wellicht niet de beste keuze voor jou.

 

Tip voor raambekleding keuken: bedien ‘m zonder handen.

De raambekleding die je bij Poweredblinds vindt, is allemaal elektrisch bediend en uitgerust met een betrouwbare, stille Somfymotor. Je kiest zelf hoe je je raamdecoratie het liefst bedient: met een wandschakelaar, een afstandsbediening of met de app.

Helemaal handig: sluit de elektrische raamdecoratie aan op je Smart Home en bedien ‘m met spraakcommando’s! Dat werkt fijn als je aan het koken of bakken bent: je hoeft niet te stoppen waar je mee bezig bent of je handen eerst te wassen, maar zet direct je raamdecoratie in de stand die je wilt. Jij vraagt, wij draaien!

Bekijk onze Smart Home toepassingen