Elektrische raamdecoratie onderhouden

Elektrische raamdecoratie onderhouden

 

Je kunt het elektrische rolgordijn stofvrij maken met behulp van een licht vochtige doek. Het op andere manieren schoonmaken kan eventuele schade aan het rolgordijn toebrengen. 

LET OP:
het rolgordijn is ook absoluut niet geschikt om in een wasmachine te wassen en/of in een wasdroger te drogen.

 

Batterij van het elektrisch rolgordijn verwisselen

Wanneer u heeft gekozen voor het 'standaard batterij pakket': als de batterijen leeg zijn kunt u deze eenvoudig vervangen door de batterijhuls los te schroeven, de 8 Lithium AA batterijen te vervangen door nieuwe examplaren en de batterijhuls weer dicht te schroeven. 

Wanneer u heeft gekozen voor het 'oplaadbaar batterij pakket': de oplaadbare batterijen kunnen eenvoudig worden opgeladen wanneer deze leek blijken te raken.  

Wanneer u heeft gekozen voor het 'zonnepaneel pakket' of de 'stekker adapter': u bent gegarandeerd van continue stroomvoorziening en hoeft dus geen batterijen te vervangen of apart op te laden. 

 

Batterij van de Somfy afstandsbediening verwisselen 

De afstandsbediening die bij een rol- of vouwgordijn ontvangt (indien besteld bij Mysmartdeco) is een 'Somfy Telis 1 RTS Pure’ (witte kleur). Deze afstandsbediening is uitgerust met een 3V batterij CR2430, de zogenaamde lithium knoopcel. Deze gaat bij normaal gebruik (1x omlaag, 1 x omhoog per dag) ongeveer 2 jaar mee. Dit is uiteraard afhankelijk van de  afmetingen van het rol- of vouwgordijn; hoe harder de motor moet “werken”, des te hoger het verbruik. Als de batterij leeg is zal het controlelampje niet meer oplichten en worden bedieningscommando's niet uitgevoerd.
 

De batterij vervangen:

- Maak de achterzijde van de afstandsbediening los met behulp van een schroevendraaier.

- Plaats een nieuwe batterij (3V batterij CR2430, lithium knoopcel) en schroef de achterzijde weer vast.

- Je afstandsbediening is weer gereed voor gebruik.