Winkelwagen

Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen
Hou de warmte binnen en kou buiten met isolerende gordijnen

Op zoek naar een makkelijke manier om efficiënt je woning op temperatuur te houden? Kies dan voor isolerende gordijnen. Of je nu in de winter warmte beter vast wilt houden of in de zomer thuis wilt komen in een koel huis: isolerende gordijnen zorgen ervoor dat de temperatuur binnenshuis altijd aangenaam is. Zo bespaar je snel op stookkosten of juist op elektriciteit voor je airconditioning. Dat zie je vanzelf terug op je energierekening!

Isolerende gordijnen op maat

Isolerende gordijnen werken het beste als ze op maat zijn gemaakt. Dan wordt het ‘lekken’ van warme lucht of kille tocht zo veel mogelijk beperkt. Daarom maken wij alle isolerende gordijnen op maat. Om het je gemakkelijk te maken en je de beste isolering mogelijk te bieden, hebben we duidelijke meetinstructies opgesteld. Daarmee kun je zelf eenvoudig de maten opnemen en aan ons doorgeven. Toch nog hulp of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!

Onze tip voor de beste soort isolerende gordijnen? Honingraat plisségordijnen. De innovatieve celstructuur zorgt ervoor dat de thermische eigenschappen van deze stijlvolle raambekleding precies past bij het seizoen. ’s Zomers wordt de warmteabsorptie verminderd tot wel 78%! In de winter zorgt vormen de cellen een isolatielaag van stilstaande lucht tussen het raam en de kamer, waardoor de warmte van je radiator niet naar buiten ontsnapt en tocht van het koude raam op een thermische barrière stuit.

elektrische honingraat plissegordijnen
elektrische plissegordijnen in de woonkamer

Verduisterende stof

Als je voor net wat extra isolatie wilt gaan, neem dan verduisterende honingraat plisségordijnen. Doordat verduisterende plisségordijnen het zonlicht volledig buitensluiten, warmt het binnenshuis nog minder op in de zomer. Wist je dat (verduisterende) honingraat plisségordijnen ook een geluidsabsorberende werking hebben? Dat is erg fijn voor een goede nachtrust, maar ook als je in een rumoerige omgeving woont en gewoon de hele dag door wilt genieten van de stilte in je woning.

Welke typen gordijnen werken isolerend?

Zoals we hierboven al benoemden, zijn honingraat plisségordijnen de beste optie als je het maximale uit isolerende raambekleding wilt halen. Zijn plisségordijnen niet jouw smaak of passen ze niet bij je interieur? Gelukkig hebben onze andere typen gordijnen ook een isolerende werking.

houten jaloezieen elektrisch
daily tender semi transparant grijze raamdecoratie

Isolerende rolgordijnen

De isolerende werking van rolgordijnen is optimaal als je voor een verduisterende stof kiest. Doordat de verduisterende stof gevoerd is, wordt er een extra laagje gecreëerd. En luchtlaagjes werken als het gaat om warmtewering en isolatie. Dat is namelijk ook de techniek achter de honingraat plisségordijnen. Rolgordijnen hebben een tijdloze uitstraling die bij elk interieur past. Is deze raambekleding iets voor jou?

Bekijk hier onze verduisterende rolgordijnen

Isolerende vouwgordijnen

Ook vouwgordijnen kunnen helpen de temperatuur in je woning stabieler te houden. Ook voor vouwgordijnen geldt dat een verduisterende stof de isolerende werking versterkt. De zwaardere stof zorgt ervoor dat warmte of juist kou buiten de deur blijft. Vouwgordijnen geven een klassieke touch aan je interieur. Passen vouwgordijnen goed bij de sfeer die jij wilt neerzetten in je woning?

Bekijk hier onze verduisterende vouwgordijnen

elektrische vouwgordijnen op maat

Gratis kleurstalen voor isolerende gordijnen

Welke kleur worden jouw isolerende gordijnen? Ga je voor warm of koel, neutraal of kleurrijk? Powered Blinds heeft voor ieder wat wils! Kies in onze shop een kleur en dessin die aan jouw wensen voldoen. Heb je twijfels over een bepaalde kleur? Of kun je niet goed inschatten of de kleur goed bij je interieur aansluit? Bestel dan een of meer gratis kleurstalen! Met deze proefstalen kun je thuis op je gemak bekijken of de kleur in kwestie je bevalt.

Tip: combineer met overgordijnen voor extra isolering

Zoals we al vaker hebben gezegd: hoe meer laagjes, hoe beter. Door meerdere luchtlagen te creëren, zorg je ervoor dat de temperatuur binnenshuis stabieler blijft. Vergelijk het met het dragen van een T-shirt onder een warme trui. Het is heel eenvoudig op om een stijlvolle manier extra luchtlagen te creëren in je raambekleding. Je kunt namelijk een van de bovenstaande elektrische raambekledingen combineren met (eventueel elektrische) overgordijnen.

elektrische raamdecoratie in huis
somfy tahoma smart home

Hoogwaardige buismotor van Somfy

Alle isolerende gordijnen van Powered Blinds zijn elektrisch aangedreven en worden geleverd met een Somfy-motor van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor zijn ze eenvoudig te koppelen aan de Somfy TaHoma, een toegankelijk smarthomesysteem waarmee je bijvoorbeeld het openen en sluiten van je gordijnen kunt automatiseren. Wil je ’s ochtends wakker worden door natuurlijk zonlicht, of wil je ’s avonds efficiënt omgaan met je isolerende gordijnen, zodat je hele woning warm blijft? Dan kun je via de TaHoma app instellen dat je raambekleding op bepaalde tijdstippen opent of juist sluit. Ervaar het gemak zelf!