Winkelwagen

Elektrisch zonwering binnen

Elektrisch zonwering binnen

Zonwering voor binnen, welke kies jij?

Het is belangrijk om goed na te denken over de keuze van je zonwering. Je wilt goed nadenken over de kleur, de looks, de stijl en de sfeer. Je wilt de zonwering kiezen die het mooist is en het best past bij jouw interieur. Wij zitten al jaren in het vak en geven daarom graag ons advies mee.

Je woonkamer met zonwering

In je woonkamer is het belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen schaduw en licht. Een perfecte balans tussen licht en donker is in de woonkamer van groot belang. Te licht is niet aangenaam. Het belet de intimiteit. Te donker wordt meestal niet heel aangenaam gevonden, omdat je dan het daglicht mist. Het is dus van groot belangrijk dat je elektrische gordijn niet volledig verduisterd, zodat je kan genieten van net voldoende daglicht.

Voor de woonkamer heb je nog steeds keuze tussen verschillende soorten zonwering. Wil jij weten welke?

Je vindt informatie over alle mogelijke gordijnen.

duo rolgordijn in woonkamer

Zonwering op je bureau

Voor een bureauruimte gelden min of meer dezelfde regels als voor een woonkamer. Al staat een goede zichtbaarheid hier wel centraal. Je wilt niet in het donker werken noch verblind worden door de zon. Ook hier is het een betere optie om te kiezen voor een semi-transparant gordijn. Zo heb je een goede zonwering en geen last van te fel zonlicht op je scherm, maar zal toch je in natuurlijke licht kunnen werken. Natuurlijk zonlicht draagt zeker de voorkeur. Het is veel minder vermoeiend voor de ogen en draagt bij aan een gezonde werkomgeving. Sommigen vinden het echter prettig hun werkkamer zo donker en koel mogelijk te houden en willen dan nog wel eens voor een verduisterende stof kiezen.

Bekijk het assortiment rolgordijnen

Verduistering en zonwering in je slaapkamer

Hier heb je de keuze. Ben jij iemand die graag volledig in het donker slaapt? Dan kun je het beste kiezen voor een volledig verduisterende, elektrische zonwering. Deze laat geen spleetje licht meer door en kan niet schuin oprollen. Dankzij de elektrische motor ben je er zeker van dat je zonwering altijd recht naar beneden zal gaan. Zo kan er ook geen spleetje ontstaan: ideaal voor een goede nachtrust.

Ben jij iemand die met je rolluiken open slaapt en helemaal geen donkere kamer wilt ‘s nachts? Dan ga jij best voor een stof die jou de zonwering binnen geeft, maar die je op een natuurlijke manier wakker maakt.

Twijfel je? Je kan het combineren met een elektrische variant. Je gaat voor een verduisterende stof, zodat jij in een donkere kamer kunt slapen. Dan stel je de motor in dat hij bijvoorbeeld om 9u naar boven gaat. Zo word je wakker door het natuurlijke licht, maar kun je wel slapen zonder enige lichtoverlast.

Hoe je dat instelt, lees je hier.

rolgordijn badkamer

De badkamer?

In je badkamer is het altijd fijn om natuurlijk licht binnen te krijgen. Daarom zouden wij niet aanraden deze ruimte te verduisteren. Daarom zouden wij altijd kiezen voor een semi-transparante stof.

Tenzij je een grote ruime badkamer hebt die goed kan verluchten, raden wij aan om geen houten jaloezieën te nemen. Hoe kwaliteitsvol het hout ook is, in een badkamer zal dit altijd minder lang meegaan. De levensduur hangt af van de luchtvochtigheid in jouw badkamer. Vraag dus zeker na welke mogelijkheden er zijn.

In je badkamer is de ideale zonwering dus van stof. Dit gaat mee in vochtige omgeving en zorgt voor jouw privacy.

Spreek je hier graag over met een expert? Contacteer ons hier.