Winkelwagen

Welke raamdecoratie past bij jou?

Welke raamdecoratie past bij jou?

Waarom raamdecoratie

Rolgordijnen of jaloezieën komen niet meteen in je op als mogelijke oplossing wanneer je op zoek gaat naar ideeën om een kamer op te frissen. Vaker denk je aan nieuw behang of meubels en tapijten. Toch heeft raamdecoratie een enorm potentieel als je je ruimte wil omtoveren tot een fris, persoonlijk en smaakvol interieur. Raamdecoratie kan voor een dramatische verandering zorgen in de ambiance en look & feel van een ruimte. Daarnaast kan de juiste raamdecoratie ook zorgen voor extra comfort. Win-win dus!

Een eerste tip wanneer je hieraan begint: ga voor iets dat tijdloos oogt met een superieure kwaliteit. Raamdecoratie kan je eigenlijk een beetje beschouwen als het basisstuk in je garderobe. Als de kwaliteit goed is, kun je het oneindig afwerken met allerlei accessoires. Een goed basisstuk verheft je volledige interieur naar een hoger niveau. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Wij helpen jou in de zoektocht naar de geschikte raamdecoratie.

Soorten raamdecoratie

Gordijnrails

Ben jij fan van klassieke gordijnen? Wij ook! Ze zijn erg mooi, maar vaak ook erg zwaar. Je kiest daarom best voor geautomatiseerde gordijnrails. Op die manier kan je ook perfect jouw geprefereerde gordijnen behouden maar jezelf toch extra comfort gunnen.

 

Bekijk hier wat elektrische gordijnrails voor jou kunnen doen.

Jaloezieën in woonkamer

Rolgordijnen

Zijn klassieke gordijnen niets voor jou en houd je meer van een strakke uitstraling? Geen probleem. Dan kies je het beste voor een rolgordijn. Je hebt verschillende soorten rolgordijnen. Wij sommen de voordelen voor je op:

Transparante rolgordijnen
Ben je op zoek naar raamdecoratie die voldoende daglicht doorlaat maar die wel je ruimte een extra boost geeft? Dan zijn transparante rolgordijnen perfect voor jou. Ga voor een lichter model. Ze geven een classy look & feel aan je ruimte en beschermen daarnaast je meubels tegen de zon. Je verliest geen daglicht, maar je creëert wel privacy.

Verduisterende rolgordijnen
Wanneer je voor je slaapkamer een klassiek rolgordijn wil, kun je gaan voor een verduisterend exemplaar. Zo heb je geen nood meer aan rolluiken maar kan toch je hele kamer verduisteren met je rolgordijn. Ideaal voor een goede nachtrust.

Duo rolgordijnen
Hierbij wisselt een lichtere stof zich af met een donkere. Klassieke met een moderne touch. Deze raamdecoratie is perfect te combineren met zowel een moderne, klassieke en zelfs industriële woonstijl.

Wanneer je kiest voor rolgordijnen, moet je nadenken over wat belangrijk is voor jou. Wat je ook kiest, ga voor een degelijke, kwaliteitsvolle oplossing. Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is ook of je voor handmatige of elektrische rolgordijnen gaat. Elektrische rolgordijnen zorgen voor extra comfort.

Lees onze blog over elektrische rolgordijnen voor meer informatie.

Jaloezieën

Ben je op zoek naar een luxueuze uitstraling voor je ramen? Dan kan je gaan voor jaloezieën.

Houten Jaloezieën

Deze raamdecoratie laat je balanceren tussen schaduw en licht zoveel je maar wilt. Het hout heeft een goede kwaliteit en hierdoor zullen je lamellen langer meegaan. Daarnaast is het erg makkelijk in onderhoud en zorgt het voor een luxueuzer gevoel in een ruimte. Je kan, wanneer je ze volledig dicht doet, je ruimte volledig verduisteren.

Bekijk het aanbod aan houten lamellen.

Aluminium jaloezieën
Ook deze zijn makkelijk in onderhoud en zorgen voor een luxueus gevoel. Het balanceren tussen licht en donker werkt op dezelfde manier en geeft je de kans om een speciale sfeer te creëren. Ook hier kun je gaan voor automatische opties.

Bekijk hier het aanbod aluminium lamellen.

De uitstraling van beide jaloezieën is anders wegens de verschillende materialen. Welke vind jij het mooist?