Winkelwagen

Waarom vouwgordijnen?

Waarom Vouwgordijnen?

Wat zijn vouwgordijnen?

Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar niet iedereen weet wat een vouwgordijn is. We lichten de basis graag toe, zodat je zeker weet dat een vouwgordijn jouw ideale gordijn is.

Vouwgordijnen zijn zodanig gemaakt dat het gordijn vouwt of plooit wanneer je het optrekt. Wanneer je aan de koorden trekt of op de knop duwt om het op te trekken, dan worden de delen bij elkaar getrokken en geplooid. Zo creëer je de vouwen, die het product hun naam verlenen.

Er kunnen verschillende stoffen gebruikt worden voor vouwgordijnen: zijde, linnen, katoen en nog veel meer. De kleuren en patronen zijn erg verschillend en voldoen aan ieders stijl en voorkeur.

Je kunt kiezen voor blackout gordijnen die je ruimte volledig verduisteren of voor lichtdoorlatende gordijnen. Hierdoor wordt de warmte buiten gehouden, maar krijg je toch daglicht naar binnen.

Een elektrisch vouwgordijn geniet onze voorkeur boven een handmatig vouwgordijn. Het is gewoon veel duurzamer. Omdat je manueel te hard aan het gordijn kan trekken of het kunt scheeftrekken, treden er gemakkelijker beschadigingen op. Bij elektrische vouwgordijnen heb je dit probleem niet. De motor is zodanig ingesteld zodat de vouwen met de juiste snelheid en aan beide kanten gelijk met de ideale kracht naar boven en naar beneden worden gerold.

Bekijk onze vouwgordijnen!

vouwgordijnen wit

Waarom vouwgordijnen?

Het leuke aan vouwgordijnen is dat je in verschillende levels het licht kan laten doorschemeren in je huis. Je kan namelijk je vouwgordijn op elk niveau zetten en zo kan je spelen met het licht en donker. Daarnaast geven vouwgordijnen een warme, rustieke look aan de ruimte waar je ze ophangt.

Elektrisch of manueel?

Tegenwoordig is alles elektronisch. Het is makkelijk, comfortabel en het ziet er stijlvol uit. Waarom zou je niet voor de elektrische vouwgordijnen gaan? Het is erg praktisch en je kan ze van overal besturen. Handiger kan niet.

Er zijn verschillende besturingen mogelijk. Zo kun je kiezen of je ze met een app, een wandbediening of een afstandsbediening wilt besturen. Dit hangt natuurlijk af van de keuze van het merk.

Bij ons zijn alle mogelijke systemen beschikbaar om je vouwgordijnen, rolgordijnen, jaloezieën en gordijnen te besturen Je kunt ze zelfs bedienen met je eigen stem.

Looks

Daarnaast zien elektrisch bestuurde systemen er gewoon veel beter uit. Bij elektrische gordijnen is alles mooi en netjes weggestopt en dat geeft een aangename en moderne look & feel aan de ruimte.

Privacy

Dankzij vouwgordijnen krijg je ook meer privacy thuis. Wanneer je ze dicht doet is er geen inkijk. Vouwgordijnen zijn dus perfect voor ruimtes zoals je slaapkamer of de badkamer. Het kan ook handig zijn voor ruimtes aan de straatkant. Zo zorg je ervoor dat je kamer er mooi uitziet en privé blijft.

Energie efficiënt

Net zoals rolgordijnen en houten jaloezieën, zorgen vouwgordijnen ervoor dat de koude buiten blijft, waardoor je minder snel je verwarming op zal moeten zetten. In de zomer zorgen de isolerende eigenschappen dan weer voor de nodige koelte.

Alternatieven

Neem zeker een kijkje bij onze andere soorten elektrische gordijnen, wie weet zijn deze wel helemaal je ding!