Winkelwagen

Waarom houten lamellen?

Waarom Houten lamellen?

Wat zijn lamellen? Hoe werken ze en hoe kun je ze onderhouden?

Wat zijn houten jaloezieën?

Jaloezieën of lamellen is raamdecoratie met houten horizontale of soms ook verticale platen. Ze worden bij elkaar gehouden door middel van koorden of linten die de houten platen aan elkaar verbinden en hen op de juiste afstand van elkaar houden.

Hoe werken houten lamellen?

Je kan ze volledig omhoog trekken of naar beneden laten, maar je kunt ze ook half open laten hangen. Zo werken ze dus min of meer hetzelfde als een rolgordijn. Houten lamellen kunnen volledig verduisteren, maar hebben daarnaast nog vele andere standen. Je kunt bijvoorbeeld de lamellen kantelen waardoor je een mooie lichtinval creëert in je woning. Voor meer licht in je woning kun je ze volledig opendraaien. Op deze manier speel je met de schaduw en het licht in je woning, zodat je de juiste sfeer kan creëren in je ruimte.

Ze kunnen tot 180 graden draaien, test dus zeker uit wat jouw favoriete stand is.

Waarom hout voor jaloezieen?

  1. Houten jaloezieën zijn vocht resistent. Je hoeft dus niet bang te zijn om je raam  open te laten staan. Wanneer lamellen nat worden zijn ze niet beschadigd. Lamellen werken daarom ook perfect in de keuken. Ze zijn hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.
  2. Onderhoudsvriendelijk: lamellen zijn erg makkelijk in onderhoud. Je neemt een vochtige doek en gaat met het doek over de lamellen. Jaloezieën zijn eenvoudig en snel netjes te houden.
  3. Hout kan heel precies opgemeten worden, het materiaal is stevig en het plooit niet. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat houten het perfecte materiaal is voor lamellen en jaloezieën en perfect op maat gemaakt kunnen worden. Dankzij de kwaliteit van ons hout gaan deze lamellen bovendien jarenlang mee.
  4. Hout betekent niet dat je maar één keuze hebt. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en soorten, waardoor je de stijl van je lamellen kan aanpassen aan jouw woning.
  5. Hout heeft isolerende eigenschappen en dit betekent dus een extra laag isolatie voor je ramen. Hout zal dus de koude tocht buiten houden in de winter en ervoor zorgen dat je woning niet te veel opwarmt in de zomer.
  6. Lamellen zijn geschikt voor elk soort deur of raam waardoor je je hele huis of appartement in eenzelfde stijl kan maken.

 Neem hier een kijkje bij onze houten lamellen.

houten jaloezieen wit

Hoe poets je je houten jaloezieën en waarom?

Hoe houd je houten lamellen smetteloos?

Je poetst houten jaloezieën door er met een licht-vochtige doek over te gaan. Je kan je lamellen sluiten en er langs de voorkant integraal over gaan. Of je kan ze één per één doen. Zo ben je zeker dat je al het stof mee hebt. Je kan ook gebruik maken van een droge stofdoek, zodat het stof makkelijk blijft plakken.

Waarom poets je lamellen?

Je poetst je lamellen om meerdere redenen. Allereerst om hygiënische redenen. Daarnaast is het esthetisch om schoon gepoetste lamellen te hebben.  Op lamellen kunnen kleine stofdeeltjes belanden, wanneer je ze lang niet poetst kan dit voor problemen zorgen zoals allergie of astma. Dit is niet eigen aan lamellen, alle soorten meubels in je ruimte verzamelen stof. Integendeel, bij problemen zoals allergie of astma zijn houten lamellen veruit te verkiezen boven gordijnen, die echte stofnesten kunnen vormen.

Reinig je lamellen dus regelmatig om je woning schoon en hygiënisch te houden. Wekelijks langs je lamellen gaan met een vochtig doekje houdt je huis stof-en allergievrij en het gaat bovendien heel wat sneller dan gordijnen wassen.