Winkelwagen

Elektrische rolgordijnen kiezen

Elektrische rolgordijnen kiezen

Elektrische rolgordijnen kopen? Vier dingen die je moet weten.

1. Ga je voor handbiedende of elektrische rolgordijnen?

Rolgordijnen kunnen opgedeeld worden in twee categorieën. Elektrische rolgordijnen en handbediende rolgordijnen. Beide zijn praktisch en geven jou een goede zonwering. Je beschermt je meubels tegen verkleuring, maar elektrische rolgordijnen hebben nog heel wat meer voordelen.

Allereerst zorgen zij ervoor dat je interieur er clean en stijlvoll uitziet. Dankzij de onzichtbare en draadloze elektrische motor zijn er immers geen koordjes aanwezig. De rolgordijnen zullen nooit schuin omhoog oprollen, dankzij het innovatieve automatische systeem.

Bovendien geven elektrische rolgordijnen comfort en woonplezier. Stel de apparatuur eenmalig in. Alles wat je vroeger meerdere keren per dag handmatig deed (rolgordijnen open en dicht, licht aan en uit, etc.), gebeurt automatisch. Precies zoals jij dat wilt. Bijvoorbeeld om 8.00 uur ‘s morgens of wanneer de zon te fel begint te schijnen. Ook wanneer je geen timer instelt, kun je van overal ter wereld via de applicatie je rolgordijnen openen of sluiten.

Daarbij zorgen elektrische rolgordijnen voor veiligheid. Je kunt ze namelijk ook tijdens je vakantie automatisch openen en sluiten. Alsof je thuis bent. Een veilig en prettig idee, zo’n bewoonde indruk.

Handbediende rolgordijnen zijn wel iets goedkoper. Ze zijn echter vaak niet op maat gemaakt en kunnen dan ook lichtspleten doorlaten, wat onhandig kan zijn wanneer je een volledige verduistering wilt.

De vraag of je een handbediend of elektrisch rolgordijn koopt, is het bedenken waard. Overweeg goed de voor-en nadelen voordat je op zoek gaat naar rolgordijnen.

Bekijk hier onze elektrische rolgordijnen.

2. Welke stijl kies jij?

Over stijl is het laatste woord nog niet gezegd. Welke rolgordijnen passen het beste in de woonkamer? Gordijnen en rolgordijnen zijn een uitgelezen middel om stijl en sfeer in je woning te krijgen. Dit heeft alles met licht te maken. En wat doen rolgordijnen anders dan spelen met licht? Creëer het juiste licht en je hebt de juiste sfeer. Ook kun je met onze rolgordijnen een extra dimensie creëren door licht en schaduw te combineren. Welke stijl wil jij creëren? De mogelijkheden zijn enorm!

Wanneer je een rolgordijn koopt, kun je kiezen tussen verschillende kleuren stoffen, elk met een eigen karakter en textuur. De sfeer die je interieur uitstraalt krijgt meteen een boost dankzij je rolgordijnen. Denk dus op voorhand goed na over welke stijl en sfeer je wil geven aan de ruimte waar je rolgordijnen zullen hangen. Om je te helpen geven we alvast enkele mogelijkheden: fris, classy, modern, industrial, beach, kleurrijk,…  maar er is nog veel meer.

Elektrische rolgordijnen

3. Rolgordijn materiaal

Rolgordijnen of jaloezieën worden gemaakt van verschillende materialen. Je hebt verschillende stoffen zoals katoen, polyester, zijde en nog veel meer. Wij kozen voor gerecycled polyester als meest ideale stof voor onze rolgordijnen. Onze jaloezieën worden dan weer gemaakt van duurzaam hout, bamboe of aluminium. Deze kwalitatieve materialen zorgen ervoor dat jij met een gerust hart een rolgordijn kan kopen.

We kozen voor deze specifieke materialen omdat duurzaam zijn. Veel van de stoffen zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. En met ons productieproces streven we naar 30% minder impact op het milieu. Zo maken wij het verschil. Daarnaast zijn ze gemakkelijk in onderhoud en ogen ze mooi in elk interieur.

4. Installatie rolgordijn

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen ons rolgordijnenassortiment wat betreft bediening. Denk dus goed na over wat jij belangrijk vindt. Je kunt onze rolgordijnen gemakkelijk installeren dankzij onze uitgebreide handleiding. Ook is het goed om na te denken over de installatie van de bediening. Wil jij graag een wandschakelaar? Dat kan, maar dan moet je wel een goede plek hebben om deze op te hangen. Of wil jij liever geen muurbediening en werk je liever remote? Dat kan met een afstandsbediening of applicatie. Je kunt kiezen voor een sensor die je rolgordijnen automatisch naar boven of naar beneden laat gaan bij zonlicht of als de duisternis intreedt.

Belangrijk is dus om alle opties te bekijken en te bepalen naar welke optie jouw voorkeur uitgaat. Alleen zo kan je jouw perfecte rolgordijn kopen.

Keuze gemaakt?

Als je weet wat je wil en je hebt het rolgordijn van je dromen gevonden, dan ben je nu klaar om te bestellen.

Bestel nu jouw rolgordijn of gratis kleurstalen via onze webshop.

Veel shopplezier!