Winkelwagen

Rolgordijnen ophangen

Rolgordijnen ophangen

Hoe hang je rolgordijnen op?

Er zijn verschillende manieren om rolgordijnen op te hangen. Sommige systemen werken met lijm, anderen met enkele schroeven.

Het zal dus in de eerste plaats van het merk afhangen hoe je ze best kan ophangen. Zelf kozen wij voor een simpele ophangtechniek met slechts enkele schroeven. We geven de voorkeur aan schroeven omdat ze toch heel wat duurzamer zijn dan lijm. Lijmen is niet betrouwbaar. Het risico dat je rolgordijn naar beneden valt is reëel en zo kan de lijm vervolgens je muurverf beschadigen en zorgen voor scheuren.

Je bevestigt het ophangsysteem makkelijk met behulp van onze handleiding. In slechts 5 minuten plaats je je rolgordijnen.

Wat heb je nodig?

 • Ladder (wanneer het een hoog raam is)
 • Potlood om aan te duiden waar je je rolgordijnen plaatsen zal
 • Waterpas om hem zeker recht te hangen
 • Schroevendraaier of automatisch schroefmachine om het rolgordijnen op te hangen
 • Eventueel een boormachine bij harde muur
 • Je rolgordijn

rolgordijnen wit lichtdoorlatend

Stappen om je rolgordijnen op te hangen.

 1. Werk georganiseerd:
  Zoek alles bij elkaar dat je nodig hebt. Kijk ook even na of je een boormachine nodig hebt. Vanaf dat je al je spullen bij elkaar gezocht hebt, kan je beginnen.
 2. Rolgordijnen:
  Neem alles uit de verpakking en leg de onderdelen overzichtelijk klaar. Zo kan je je gordijn ophangen in een mum van tijd.
 3. Je rolgordijnen ophangen met de handleiding:
  Met onze korte maar duidelijke handleiding plaats je je rolgordijn in geen tijd. Neem de handleiding voordien even door, zodat je weet welke stap de volgende is.
 4. Uittesten:
  Nu kan je je rolgordijn even uittesten. Doe je rolgordijn eens open en dicht en bekijk of alles vlot loopt. Alles in orde? Een comfortabele hulp in je huishouden.

Rolgordijnen plaatsen met extra snufjes.

Heb je gekozen voor een rolgordijn met timers, sensors en dergelijke? Dan ga je iets meer werk hebben. Ook hiervoor hebben we een handige handleiding voorzien die je hierbij kan helpen. De items connecteren is een fluitje van een cent en ook hiervoor hebben we instructies. Makkelijk toch?

Rolgordijnen verduisterend

Een rolgordijnen afhalen.

Het afhalen van een rolgordijn is eenvoudig. Dankzij het handige kliksysteem kan je de rolgordijnen er gewoon uitklikken. Dit vergemakkelijkt het onderhoud aanzienlijk. Je kan ook andere kleuren ophangen indien je dit wenst. Een rolgordijn plaatsen, afnemen of wisselen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Ook het opladen gaat makkelijk. Klik je batterij uit het elektrische rolgordijn en gebruik een stopcontact in de buurt.

Waarom kies jij voor rolgordijnen?

Rolgordijnen zijn handig om op te hangen, af te nemen en makkelijk in onderhoud. Daarnaast kan jij volledig kiezen wat je wil. De stijl, kleur en bediening zijn jouw keuze. Je kan daardoor de ideale gordijnen kiezen die bij je woning passen.

Ga jij voor elektrische rolordijnen? Dan zijn er nog meer mogelijkheden zoals timers instellen en meer.