Winkelwagen

Rolgordijnen automatiseren

Rolgordijnen automatiseren

Hoe automatiseer ik mijn rolgordijn?

Je kunt je rolgordijnen automatiseren door een motor aan te kopen die je makkelijk zelf kunt bevestigen of kan laten bevestigen door experts. Dit doe je het beste bij een bedrijf dat bekend staat om zijn automatische rolgordijnen om zeker te zijn van de kwaliteit. Goedkope items laten het wel eens afweten. Zo kun je op een eenvoudige en snelle manier automatische rolgordijnen laten installeren, je hoeft er dus echt niet zoveel voor te doen.

Bekijk onze automatische rolgordijnen

Waarom automatiseer ik mijn rolgordijn?

Je automatiseert je rolgordijnen om jezelf moeite te besparen en extra comfort te geven. Het is gewoon handig. Allereerst zorgt het automatisch rolsysteem ervoor dat jij minder moeite hoeft te doen om je rolgordijnen voorzichtig op en af te laten met een koordje. Datzelfde koordje kan er namelijk ook voor zorgen dat je rolgordijn niet correct naar boven rolt: vervelend en tijdrovend. Dit probleem heb je natuurlijk niet met een automatisch systeem. Maar dat is lang niet het enige voordeel! Lees hier alles wat je moet weten over automatische rolgordijnen.

Elektrische gordijnrails

De kracht van automatische rolgordijnen

Je hebt je misschien al afgevraagd waar de stroom vandaan komt om je rolgordijn te empoweren. Wanneer je een automatisch rolgordijn installeert, wordt deze meestal aangedreven door een soort motor.

Je hebt systemen die constant moeten ingeplugd zijn om de motor te doen werken, maar sommige werken ook op een batterij die je slechts om de paar maanden moet opladen. Bij beide systemen draait de batterij de motor aan die ervoor zorgt dat jouw rolgordijnen volautomatisch worden aangestuurd.

Oplaadbare batterij
Een oplaadbare batterij dient op tijd opgeladen te worden, zodat je je nooit zorgen moet maken over het open en dicht gaan van je gordijnen. Je zal het eerste jaar moeten uittesten hoe lang deze batterijen meegaan voor jou. Dit hangt af van hoe vaak je je gordijn opent of sluit en welke snufjes je erbij laat installeren. Gemiddeld genomen hoef je de batterij van je rolgordijnen maar een keer per jaar op te laden.

Plugged in
Wanneer je gaat voor de optie waarbij je het automatische rolgordijn in een stopcontact moet steken, zorg je bes dat je een stopcontact dicht in de buurt hebt. Het kan er anders erg chaotisch gaan uitzien, met elektrische kabeltjes langs je muren en dat willen we nu net vermijden.

Welk soort gordijn kan ik nog laten automatiseren?

Niet iedereen is fan van rolgordijnen, maar dat is geen enkel probleem. Er zijn nog heel wat andere soorten gordijnen die je kan automatiseren. We kunnen zowel rolgordijnen, gordijnrails, vouwgordijnen of houten jaloezieën automatisch aanbieden.

Elk hebben ze een eigen techniek, maar altijd komt het neer op hetzelfde: Stijlvolle en makkelijke gordijnen. Voor elk gordijn zijn er meerdere stoffen mogelijk. Ook voor de houten  jaloezieën kan je gaan voor verschillende stijlen.  Zo zorgen we ervoor dat, welk gordijn jij ook kiest, deze bij jou past.

We hebben nog nieuws! Je kiest niet enkel de soort, kleur en het materiaal van je automatische gordijnen, maar ook de afstandsbedieningsoort bediening!

witte rolgordijnen

Kies ook jouw manier van bedienen

Er zijn namelijk verschillende soorten bediening mogelijk. Je kunt kiezen voor:

  • Smartphone
  • Afstandsbediening
  • Wandschakelaar
  • Handbediening

Welke jij krijgt? Dat kies je zelf! Je kunt ook gaan voor een combinatie, om jouw comfort nog meer te vergroten.

Zo kun je kiezen voor afstandsbediening met spraaktechnologie of met muurbediening, met sensoren of met een applicatie. Zo kun je je gordijnen openen en sluiten van waar je maar wilt.