Winkelwagen

Elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijnen

Alles wat je moet weten over elektrische rolgordijnen.

Een rolgordijn is onderdeel van je interieur. Ze stellen je in staat om te balanceren met licht en schaduw. Om de atmosfeer naar je hand te zetten.  Wat nu juist de voordelen en de sterke kanten zijn van automatische rolgordijnen lees je hieronder.

Bekijk onze elektrische rolgordijnen

1. Comfort

Allereerst biedt een elektrische rolgordijn heel wat comfort. Je hoeft niet aan touwen te trekken of te bang te zijn dat ze schuin oprolt. Alles gaat automatisch naar boven en naar beneden, zonder zorgen. Ideaal!

Elektrische gordijnrails

2. Veiligheid

Als je voor een langere periode van huis weg bent wil je niet de indruk geven dat je huis onbewoond is. Met een elektrisch rolgordijn hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je laat je rolgordijnen automatisch naar boven en naar beneden gaan, zo lijkt het alsof er altijd iemand thuis is en heb je een inbraakproof huis dankzij jouw automatische rolgordijnen!

3. Privacy

Je elektrische rolgordijnen zorgen voor de juiste mate van privacy in je huis. Je kan de elektrische rolgordijnen zo instellen dat zij open of dicht gaan op het tijdstip dat jij wenst. Elektrische rolgordijnen kan je zo instellen dat zij opengaan in de ochtend zodat het natuurlijke licht naarbinnen valt en jouw wakker maakt. Daarnaast kun je instellen dat elektrische rolgordijnen in de avond op hetzelfde tijdstip weer dichtgaan om de privacy te waarborgen.

Elektrische rolgordijnen

4. Bescherming

Je elektrische rolgordijnen zorgen voor de perfecte bescherming van je meubelen. Meubels en UV-licht is geen goede combinatie. Om te veel blootstelling aan de schadelijke stralen te vermijden kan je daarom instellen dat je rolgordijn automatisch dicht gaat wanneer de zon schijnt. Daarnaast kan je zo ook de temperatuur regelen. Om te beletten dat het te warm wordt in je huis kan je je rolluiken neerlaten bij 23-24 graden.

5. Controle

Tegenwoordig kan je alles controleren of besturen in je huis dus ook jouw rolgordijn. Zo heb jij controle over alles. Connecteer naast je elektrische rolgordijnen ook andere items zoals bijvoorbeeld je verlichting aan Google Alexa en neem ook hier de controle over. Zo kan je in combinatie met de Tahoma Smart Home van Somfy jouw rolgordijnen én al de rest snel besturen. 

6. Stijl

Elektrische rolgordijnen laten de minder mooie delen van niet-automatische rolgordijnen gewoon weg: geen koorden en onnodige functionaliteiten meer. De esthetiek verbetert aanzienlijk. Een elektrisch rolgordijn is sober en straalt klasse uit.Je krijgt meteen een wow-gevoel. Elektrische rolgordijnen worden op maat gemaakt en passen bij elk interieur. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken over de breedte of hoogte van jouw raam of de stijl van de ruimte. Elektrische rolgordijnen passen perfect en zijn een meerwaarde in je interieur.

Lees hier meer over rolgordijnen.