Winkelwagen

Elektrische rolgordijnen aansluiten

Elektrische rolgordijnen aansluiten

Elektrische rolgordijnen aansluiten, ophangen en bedienen.

Je rolgordijnen aansluiten. Online veel informatie over te vinden, maar niets concreet. Er zijn verschillende methodes om een rolgordijn op te hangen en te connecteren. Wat bij jou van toepassing is, kan moeilijk te vinden zijn.

Er zijn erg veel filmpjes, maar een echte handleiding kan je niet vinden. Vele elektrische rolgordijnen kunnen worden aangesloten door gewoon enkele kleine onderdelen op te hangen, waarin je dan heel eenvoudig je rolgordijn kan hangen.

Bekijk onze handleiding

Elektrisch rolgordijn aansluiten

Hoe sluit je een elektrisch rolgordijn aan? Wanneer het eenmaal ophangt, kun je je elektrisch rolgordijn makkelijk aansluiten. Je werkt met een batterij of met een vaste draad die je in het stopcontact steekt.

Wanneer je een elektrisch rolgordijn moet aansluiten, is het niet altijd evident om een stopcontact te vinden in de buurt. Soms is er geen stopcontact dichtbij beschikbaar en dat kan zorgen voor een lastig parcour doorde ruimte met de nodige wirwar van draden tot gevolg. Met moderne gordijnen wil je natuurlijk zoveel mogelijk losliggende draden vermijden. Een belangrijke reden om een elektrisch rolgordijn te kopen is juist zodat je dan af bent van de koordjes en draadjes. Waarom zou je dan genoegen moeten nemen met elektrische draden? Wegwerken is de boodschap en dan is een stopcontact vlakbij handig.

Maar het kan nog handiger: Poweredblinds werkt met batterijen, deze kan je erg lang gebruiken en er is geen draad, koord of kabel te zien! Je laadt de batterijen volledig op en kan nadien de laadkabel weer wegstoppen in een lade. Gemakkelijk niet?

Elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijn motor Somfy 230V

Al onze gordijnen zijn uitgerust met een Somfy motor. Zo garanderen we niet enkel de kwaliteit van onze materialen, maar ook die van onze motor. De motor wordt aangestuurd door je stem of door een simpele druk op de knop van je afstandsbediening.

Om je rolgordijn correct te laden, is het ook aan te raden dat de motor oplaadt bij 230V. Zo kan hij gewoon in het stopcontact. Al onze rolgordijnen zijn hiermee uitgerust. Ze kunnen dus met een adapter opgeladen worden.

Rolgordijn met elektrische bediening

Naast het aansluiten, kun je de rolgordijnen natuurlijk ook bedienen. Hoe dan? Op verschillende manieren. We maakten hier een overzicht van alle soorten bediening voor jouw rolgordijn.

Jij kiest een bediening die bij jou past. Heb je liever geen wandbediening, dan kies je voor iets anders. Belangrijk is dat jij je goed voelt bij de keuze die je maakt, wij passen ons wel aan. Ook hebben we enkele systemen waardoor je nog meer opties hebt om je rolgordijn elektrisch te bedienen.

Elektrische gordijnrails

Meten is weten

Om een elektrisch rolgordijn op te hangen, heb je natuurlijk eerst je afmetingen nodig. Meet deze dus zorgvuldig af met de instructies. Hierna kan je met een gerust hard de juiste centimeters doorsturen.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over elektrische rolgordijnen? Neem contact op en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

Neem ook gerust een kijkje bij onze andere artikelen voor meer informatie die relevant kunnen zijn voor jou. Zo hebben we het onder meer over alle soorten raamdecoratie,  de voor – en nadelen van elektrische gordijnen en nog veel meer.