Winkelwagen

Houten Jaloezieën

Houten Jaloezieën
Veelzijdig en klassiek: houten jaloezieën stralen luxe uit

Met houten jaloezieën oftewel houten lamellen haal je veelzijdige raambekleding in huis. De tijdloze uitstraling past bij elk interieur. Bepaal zelf de exacte lichtinval en doorkijk en creëer een perfecte sfeer.

Bekijk onze houten jaloezieën

Creëer een warme sfeer met houten jaloezieën

Vol van karakter en klasse: zo typeren wij onze houten jaloezieën. Ze creëren harmonie in de ruimte. Doordat hout een natuurlijk materiaal is, hebben houten jaloezieën een warme uitstraling. In combinatie met beperkte lichtinval heeft dat een verzachtend effect op je interieur.

jaloezieen handmatige bediening

Houten jaloezieën op maat gemaakt

Als je ervoor kiest om je houten jaloezieën op maat te laten maken, weet je zeker dat ze niet alleen in uitstraling maar ook in vorm aansluiten op je huis en interieur. Op maat gemaakte jaloezieën passen precies in het raamkozijn en stralen hierdoor extra elegantie uit. Zo stem je je houten jaloezieën volledig af op jouw wensen.

Dit type raamdecoratie past in elk interieur, van klassiek tot modern, en geeft een warme zweem aan elke ruimte. Installeer je houten jaloezieën in de slaapkamer? Dan zorgt een bijpassende ladderband ervoor dat zelfs het licht dat door de koordgaatjes valt, geblokkeerd wordt. Zo bereik je meer duisternis in de kamer waar dat er het meeste toe doet. Alleen voor zeer vochtige, niet goed geventileerde badkamers zijn houten jaloezieën minder geschikt, doordat het hout het vocht uit de lucht opneemt en daardoor kan gaan vervormen. In niet goed geventileerde badkamers kun je dus beter voor bijvoorbeeld rolgordijnen of plisségordijnen kiezen.

Jaloezie Venetian
jaloezieen handmatig

Bepaal zelf de lichtinval en doorkijk

Naast het feit dat houten jaloezieën een zeer stijlvolle soort raamdecoratie zijn, zijn ze natuurlijk ook functioneel: ze weren de zon als geen ander, beperken de inkijk en houden zomerse warmte of juist winterse kou buiten de deur. Jaloezieën zijn bij uitstek geschikt als je met slechts één laag raambekleding verschillende sferen wilt kunnen neerzetten.

Wil je dat er veel daglicht je kamer in stroomt, of vind je het prettiger als er een subtiele schaduw over je meubilair ligt? Met houten jaloezieën regel je heel precies de lichtinval en kies je elke dag en elk moment opnieuw hoeveel zonlicht er de kamer in komt.

Ook je privacy wordt gewaarborgd met houten jaloezieën. Varieer met verschillende standen en creëer de doorkijk waar jij behoefte aan hebt. Voor meer privacy sluit je de jaloezieën volledig, voor meer uitzicht draai je ze naar een horizontale stand. Houd zelf de regie in handen en pas de jaloezieën aan aan jouw wensen.

Gratis kleurstalen

Raamdecoratie op maat laten maken is waarschijnlijk een project dat je niet licht neemt. Het is immers een investering in iets waar je, als het goed is, nog jarenlang van zult genieten. Daarom bieden we je graag gratis kleurstalen aan. Deze kun je bestellen op de productpagina van de houten jaloezieën die jou bevallen. Met deze kleurstalen kun je beter beoordelen of de kleur en textuur van de houten jaloezieën die je op het oog hebt, passen bij jouw interieur en wensen.

Een lichte of donkere kleur voor je houten jaloezieën kan al een groot verschil maken in sfeer. Ook de lichtinval heeft hier invloed op. Daarom raden we je aan om de kleurstalen er op meerdere momenten op de dag bij te pakken. Op die manier zie je hoe het hout eruitziet bij verschillende soorten lichtinval en kun je de beste keuze voor jouw raamdecoratie maken.

houten jaloezieen elektrisch
Jaloezieen in woonkamer

Elektrische houten jaloezieën

De houten jaloezieën op maat die je bij ons kunt bestellen, zijn standaard voorzien van een elektrische buismotor van het kwaliteitsmerk Somfy. Deze motor is op meerdere manieren op afstand te bedienen en wordt aangedreven via netstroom of met duurzame batterijen. Helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

De Somfy buismotor werkt geruisloos en haalt zonder moeite je houten jaloezieën op of laat ze neer. Je hoeft niet meer aan koordjes te trekken of aan draaistangen te draaien: de motor doet het zware werk voor jou. Houten jaloezieën die een groot stuk raam beslaan, kunnen immers best zwaar worden. Gun jezelf het gemak van elektrisch aangedreven raamdecoratie.

Afstandsbediening

Bedien je houten jaloezieën en andere elektrische raambekleding eenvoudig met de afstandsbediening. Druk op de my-knop en de lamellen zetten zichzelf in jouw favoriete stand.

Slimme app

Ideaal voor als je ook je raamdecoratie wilt kunnen beheren als je er niet bij in de buurt bent. Met één klik activeer je scenario’s en bedien je alle elektrische raambekleding in je woning.

Wandschakelaar

Een draadloze wandschakelaar kun je overal op de muur bevestigen en valt niet op in je interieur. Met de my-knop zet je de jaloezieën direct in je favoriete stand.