Winkelwagen

Geluidswerende gordijnen

Geluidswerende gordijnen
Geniet van meer stilte in je woning en een betere akoestiek

Via je ramen dringt er ongemerkt veel omgevingsgeluid je woning binnen. Dubbel of zelfs driedubbel glas heeft een geluidswerend effect, maar je moet ook de geluidsabsorberende werking van kwalitatieve gordijnen niet onderschatten. Geluidswerende gordijnen zorgen ervoor dat er minder storend omgevingsgeluid van buiten naar binnen komt, maar dempen ook het geluid dat van binnen naar buiten gaat.

Geluidswerende gordijnen op maat

Geluidswerende gordijnen op maat verminderen de galm in je huis en verbeteren zo significant de akoestiek. Draai je de volumeknop graag lekker ver open? Dan zijn geluidswerende gordijnen ideaal om meer van het geluid te genieten, zonder dat de buurt mee hoeft te genieten.

Geluidswerende gordijnen dempen het best als ze op maat gemaakt zijn. Dat zorgt er namelijk voor dat de gordijnen precies aansluiten, waardoor er geen geluid via kieren naar binnen of naar buiten kan sijpelen. Om je te helpen hebben we eenvoudige meetinstructies opgesteld, zodat je zelf eenvoudig de maten kunt opnemen en geluidswerende gordijnen kunt bestellen. Heb je vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!

elektrische honingraat plissegordijnen
elektrische plissegordijnen in de woonkamer

Onze tip voor geluidswerende gordijnen: plisségordijnen

Honingraat plisségordijnen zijn een stijlvolle keuze als het aankomt op raambekleding. Bijkomend voordeel is dat dit type raamdecoratie goede geluidswerende eigenschappen heeft. De honingraat celstructuur van deze dubbele plisségordijnen creëert namelijk een extra luchtbarrière tussen de buitenwereld en de ambiance binnenshuis.

Om extra geluidsabsorptie te waarborgen, kies je voor verduisterende honingraat plisségordijnen. Verduisterende stof namelijk is zwaarder en dikker, waardoor geluid beter wordt tegengehouden. Wist je dat (verduisterende) plisségordijnen ook een goede isolerende werking hebben? Dat betekent altijd een comfortabele temperatuur in je woning, ook tijdens een hittegolf of winters weer.

Combineer met geluidsabsorberende overgordijnen

Om zoveel mogelijk geluid te dempen, van buiten naar binnen of andersom, kun je het beste met laagjes werken. Daarom zijn honingraat plisségordijnen ook onze eerste keuze voor geluidswerende gordijnen: de extra luchtlaag die stilstaat in het plisségordijn absorbeert efficiënt ongewenst geluid. Je kunt heel eenvoudig nog meer laagjes te creëren door verschillende soorten raamdecoratie met elkaar te combineren. Wat wij aanraden?

Overgordijnen van een zware, dikke stof die tot de grond reiken. Door honingraat plisségordijnen te combineren met overgordijnen, creëer je meerdere laagjes. Dat houdt geluid beter tegen. Bovendien absorbeert een zware en dikke stof het geluid beter dan een lichte en dunne stof. Tot slot voorkom je geluidskieren door de overgordijnen tot de grond te laten reiken. Zo ben je echt helemaal afgesloten van storend geluid vanuit de omgeving!

houten jaloezieen elektrisch
daily tender semi transparant grijze raamdecoratie

Gratis kleurstalen voor al onze geluidswerende gordijnen

Weet je nog niet zeker welke kleur gordijnen het beste bij jouw interieur past? Het is lastig om op basis van digitale afbeeldingen een waardevol oordeel te vellen over de kleur van je nieuwe gordijnen. Daarom kun je bij Powered Blinds gratis kleurstalen bestellen. Met de kleurproeven kun je thuis in alle rust bekijken welke teint je het mooist vindt. Tip: vergelijk de kleuren ook op verschillende momenten van de dag. Op deze manier kun je goed de invloed van veel of weinig (zon)licht op de kleur beoordelen.

Geniet ook van een geruisloze bediening met de Somfy motor

Alle geluidswerende gordijnen van Powered Blinds zijn voorzien van een Somfy-motor, waarmee je de gordijnen elektrisch kunt openen en sluiten. Deze motor is van hoogwaardige Europese kwaliteit en maakt vrijwel geen geluid. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je gordijnen aanschaft omdat je van de stilte in je eigen woning wilt kunnen genieten. Je hoeft niet meer te hannesen met trekkoordjes en trekstangen: de elektrische gordijnen bedien je eenvoudig met de afstandsbediening, een app of je smartphone of met voice control. Ook kun je de motor koppelen aan de Somfy TaHoma, een gebruiksvriendelijk smarthomesysteem. Stel eenvoudig routines en scenario’s in, zodat je niet eens meer hoeft na te denken over het sluiten van je gordijnen. Geniet van meer comfort!

somfy tahoma smart home