Winkelwagen

Domotica

elektrische gordijnen lichtdoorlatende stof Rolgordijn lichtdoorlatend slaapkamer

Domotica: Meer comfort en veiligheid

 

Met domotica automatiseer je in een handomdraai je hele huis. Van zonwering tot slimme lampen en van raamdecoratie tot bewakingscamera’s. Met één druk op de knop past je woning zich aan naar jouw wensen. Laat je al je apparaten samenwerken. Zet je de juiste sfeer neer. Meer comfort en veiligheid. Dat is wat domotica voor jou doet.

Maakt je leven makkelijker

Domotica oftewel smart home maakt je leven makkelijker. Je hoeft niet meer na te denken over de alledaagse bediening van apparaten. Je gordijnen glijden automatisch open. Je verwarming draait vanzelf omhoog. Je lampen springen aan wanneer dat nodig is.

Maar tegelijkertijd is een Smart Home flexibel. Je staat op elk moment van de dag in verbinding met thuis. Bedien je slimme apparaten zelf, waar je ook bent. Merk je overdag dat het erg warm wordt? Via de app laat je eenvoudig de zonwering zakken. Thuiskomen in een koel huis: ook dat is het comfort van domotica.

Somfy TaHoma in keuken
Somfy Connexoon op bureau

Altijd de juiste sfeer

Automatiseer de atmosfeer. Stel in de app automatiseringen en gepersonaliseerde scenario’s in, zodat je altijd van de juiste ambiance kunt genieten. ’s Ochtends rollen de elektrische rolgordijnen vanzelf omhoog, maar in het weekend wat later dan doordeweeks. ’s Avonds kantelen de lamellen van je jaloezieën vanzelf dicht, zodat je inkijk beperkt. De slimme lampen in je woonkamer springen aan als de gordijnen dicht schuiven.

Stel eenmalig je favoriete scenario’s in en de domotica doet de rest. Filmavondje? De raambekleding gaat dicht, de lampen dimmen en de verwarming gaat omhoog. Of wil je nog even in de tuin zitten? De buitenverlichting springt aan en het zonnescherm schuift uit. Voor elk moment van de dag de perfecte sfeer.


Waarom domotica?

Gemak

Domotica verrijkt je huis, maakt het een thuis waar je volledig kunt ontspannen. Meer comfort en gemak: een smart home neemt het denkwerk van je over. Stel je slimme apparaten eenmalig in en je hebt er geen omkijken meer naar. Alles wat je vroeger meermaals per dag handmatig deed, gebeurt nu automatisch: de gordijnen open en dicht, de lampen aan en uit. Precies hoe jij het wilt.

Veiligheid

Met domotica is je huis altijd waakzaam. Ook als jij diep in slaap of niet thuis bent. Je kunt je woning met een gerust hart aan zichzelf overlaten: slimme beveiligingscamera’s en inbraaksensoren houden een oogje in het zeil. Maak het zo uitgebreid als je zelf wilt. Is er onraad? Je krijgt onmiddellijk een pushmelding op je telefoon en kijkt live mee via de camera’s.

Energiebesparing

Domotica sluit perfect aan bij jouw leefpatronen en gewoontes. Dat betekent ook: geen energie verbruiken als dat niet nodig is. Installeer bijvoorbeeld een zonsensor: je zonwering wordt automatisch geactiveerd als de zon schijnt, waardoor je huis niet onnodig opwarmt en je bij thuiskomst de airconditioning uit kunt laten. Wel zo comfortabel én energie-efficiënt.

TaHoma: het centrum van je domotica

De Somfy TaHoma, het kloppend hart van je smart home. Het centrale punt waar al je domotica samenkomt. Het commandocentrum vanuit waar je je slimme huis bedient. De ultieme domotica-ervaring. Bedien tot 100 apparaten!

Bekijk de Somfy Tahoma

Somfy TaHoma
Connexoon smart home hub

Connexoon: eenvoudige basis

De Somfy Connexoon is ideaal voor kleinere smart homes. De Connexoon stuurt zonwering en verlichting aan en laat ze naadloos met elkaar samenwerken. Stel zelf scenario’s in of gebruik de kant-en-klare scenario’s. Maak het jezelf gemakkelijk!

Bekijk de Somfy Connexoon

Bedien eenvoudig via de app

Hét voordeel van domotica is dat je je huis altijd bij je hebt, gewoon in je broekzak. Met de smartphone-app bedien je elk moment van de dag, waar je maar bent, je slimme apparaten. Ontdek de vele mogelijkheden van app control, automatiseer je huis en creëer jouw ideale thuisomgeving.

elektrische raamdecoratie bedienen met app op smartphone
Nachtkastje met Amazon Alexa hub

Domotica en stembediening

Hoe makkelijk is het om tegen je huis te praten? Dat kan met spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Home. De Somfy TaHoma smart home hub is compatibel met deze persoonlijke spraakassistenten. Bepaal zelf welke commando’s en triggerwoorden je gebruikt. Combineer ze met je favoriete scenario’s en realiseer een interactief thuis.

Wanneer je spreekt tegen Alexa of de Google Assistant, wordt je spraakcommando overgebracht naar TaHoma. Vanuit die hub wordt het commando gecommuniceerd naar de slimme apparaten in kwestie. Raamdecoratie open, lichten uit: aan de slag met spraakbesturing en domotica!

 

Altijd veilig met domotica

Integreer beveiligingsapparatuur in je domotica systeem en je kunt altijd met een gerust hart van huis. Je huis blijft waakzaam, ook als jij dat niet bent. Met bewakingscamera’s, deur- en raamsensoren en sirenes maak je je woning een veilige oase van rust.

Wordt er iets verdachts geregistreerd door je camera’s of sensoren? Je wordt onmiddellijk op de hoogte gesteld door een pushmelding op je telefoon en je kunt live meekijken via de camera’s. Grijp direct in en activeer het alarm op afstand.

Ook als je langer van huis bent, blijft je huis door domotica veilig. Simuleer je aanwezigheid terwijl je op vakantie bent. Laat de gordijnen automatisch openen en sluiten en het licht aan- en uitspringen op logische tijdstippen. Dat noemen wij elegante inbraakpreventie.

Niet alleen kun je met domotica ongenode gasten weren. Maar je kunt je woning ook beveiligen tegen andere calamiteiten. Installeer slimme rookmelders die met elkaar communiceren of koppel waterlekkagemelders aan je TaHoma. Een veilig huis begint met domotica.